Quantcast
Channel: Marathonduivenjournaal
Viewing all 2129 articles
Browse latest View live

Peet en Paloma Solleveld, Maasdijk, 1e Kampioen WESM 2016 (deel 4 en Slot)

$
0
0

Aan al het mooie komt een einde … zo ook aan de serie van de WESM-kampioenen uit Maasdijk, Peet en Paloma Solleveld. U bent begonnen te lezen aan het laatste deel van deze positieve en spontane liefhebbers, die in de loop der jaren veel gewonnen en afgelopen seizoen kampioen werden van de West Europese Super Marathon. U heeft al veel over hun kunnen lezen in de eerste drie delen. In het laatste deel leest u nog over de medische begeleiding, gebruik van bijproducten en de Beleving van de sport. Ik denk dat u dit deel ook weer met veel plezier gaat lezen.

 

Bijproducten

Qua bijproducten krijgen de duiven een zelf gemaakte mengeling van allerlei emmertjes die in de handel zijn. Er wordt een kring gemaakt en van elk emmertje gaat er een half of heel blik in een lege emmer die daarna heerlijk gemengd wordt. Altijd de paarse en blauwe emmers van DHP zitten erbij. Ivm de goede calcium/magnesium verhouding!! Deze worden gehaald bij dierenspeciaal zaak Paul Groeneveld. Zelf ook een top duivenliefhebber. Verder krijgen de duiven een zelf gemaakte snoepzaad mengeling ’s middags na het trainen in hun bak naast het potje met eten. En ze krijgen ook pinda’s voor de nodige plantaardige vetten. Verder veel grit en roodsteen. Zaterdag bij thuiskomst Herbosol (Herbots) door het water of honing met een calcium tablet. Elke zondag en dat vanaf de eerste vlucht wordt het voer aangemaakt met olie (Herbots) en gaan er eiwitten over het voer (Powerplay of Optimix van Herbots).

 Bruce Lee

Medische Begeleiding

Medische begeleiding is simpel. Peet: ‘Ik ben zelf de dokter. Ik ga nooit naar een duivenarts toe. Ik ben echter van plan komend seizoen wel te gaan voor een controle.’ Afgelopen jaar ging het zo … de duiven krijgen 2 weken voor de eerste vlucht een geelkuur. Daarna in het seizoen 1 soms 2 x  Belgatai, Belgaforme en Herbosol. Verder zijn de natuurproducten van Peter Boskamp (Bonypharma) gegeven aan de jonge duiven. Dat is buitengewoon goed bevallen. Peet verder over het gebruik van medicijnen: ‘Ik kan het niet aanzien als mijn duiven ziek zijn en dan behandel ik ze (als het moet). Daardoor ben ik misschien te vlug met medicamenten. Deze spullen komen via Herbots. Ik kan zelf geen duif dood maken. De lange weg die misschien wel beter zou zijn … door de natuur zijn werk te laten doen en eventueel natuurlijke producten toe te passen is niet helemaal aan mij besteed.’

Lucia

De Beleving

Peet beleeft de duivensport heel erg intens. Onze man uit Maasdijk: ‘Het is, en daar is geen letter van gelogen, iedere dag weer een feest om naar mijn vrienden toe te mogen. Geweldig! Mijn gezin is heel erg bij de sport betrokken. Ze weten van de hoed en de rand. Zeker in het hoog seizoen worden er vele uren in de club doorgebracht. Ik ben ook nog centrumleider van de ZLU vluchten. De gezinssituatie moet dan wel goed zijn … anders heb je een probleem. Alles is mooi aan de duivensport. Ik heb bewondering voor de mensen die veel werk verrichten. Ik vind het dan ook vreselijk dat zoveel mensen via allerlei wegen de lossingcommissie zo afvallen. Echt beneden alle peil. Ik sta zelf heel dicht bij een paar verantwoordelijke en ik weet met hoeveel inzet deze mensen werken. Daar neem ik diep mijn pet voor af. Uiteraard zou ik het tijdens het seizoen ook wel eens anders gedaan hebben, als ik verantwoordelijke geweest was. Dat is nu eenmaal niet zo. Mensen die zo lopen te ouwehoeren zijn dikwijls de mensen die helemaal geen reet uitvoeren. Moeten ze gewoon mee kappen! Maar misschien het mooiste is toch de duiven zien thuiskomen. Dat zeg ik nu maar zou morgen weer anders kunnen zijn.’

 

Verbeterpunten

Peet: ‘De onderlinge verstandhouding kan (en moet) beter. Duivensport is een eenlingensport. Iedereen lult naar zijn eigen toe. Lossen zou wat beter afgestemd kunnen worden met andere afdelingen. Vind de NPO ideeën vernieuwend. Jammer dat de afdelingen zich daar niet aan houden. Zeker het later starten met de jonge duivenheeft volgens mij vele voordelen. (dat is dus mijn idee).’

Peet en Paloma chique

Tot Slot

Peet vertelt op de vraag, wat zou je nog kwijt willen? ‘Zou niet zoveel kwijt willen. Vind deze sport zo mooi. Dat zou ik kwijt willen. Ben zelf nogal druk in mijn hoofd zeg maar en dan die rust die ik op kan brengen bij mijn vrienden vind ik zeldzaam. De lucht in het hok. De meiden die blij zijn je te zien. Een duif die blij is als hij thuis komt. Werkelijk. Ik tel elke dag de minuten af dat ik weer naar het hok toe kan. Heb onder de middag maar een half uur schaft. Toch ga ik even snel naar mijn vrienden of alles wel OK is.’ Peet, ik wil je vanachter mijn laptop bedanken voor je openheid en je aanstekelijke enthousiasme. Het was een gezellig bezoek waar we de zorgen van het leven ook nog even konden delen en vooral de mogelijkheden om positief met moeilijke dingen om te gaan. Veel mensen kunnen hier van leren. Tot de volgende keer !!!

jaco-handtekening

 

 

Het bericht Peet en Paloma Solleveld, Maasdijk, 1e Kampioen WESM 2016 (deel 4 en Slot) verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.


Comb. Niks, Westerhaar, Kampioen VNCC 2016 (deel 1)

$
0
0

In het gebied van Afdeling 9 Oost Nederland is al jarenlang, zelfs voor de tijd van de Unieke Werkgebieden, een grote fondclub actief. Dit is de VNCC. Topliefhebbers zijn kampioen geworden van deze fondclub. 2016 was hier geen uitzondering op. De Combinatie Niks uit Westerhaar zijn de laatste trotse kampioenen van deze fondclub. Een unieke combinatie bestaande uit vrouw en man. Echte liefhebbers waarbij je de vrouw vaker tegenkomt op feesten en partijen en waarvan de man de stillere kracht is. Beide zijn ze superfanatiek en zijn ze gek op de duiven. Hoe merk je dat als verslaggever. De één toont haar kampioenen vol trots en de ander heeft de fotolijstjes van de achtergebleven topduiven omgedraaid, omdat hij ze te veel mist. Heb je dan hart voor je duiven … ja toch !!!

 

De liefhebbers

De hoofdrolspelers van dit verhaal zijn Reinder (62) en Christianne (61) Niks uit Westerhaar … een echt duivenmelkers gezin. Zoon Raymond is eveneens in de duivensport beland en speelt op zichzelf achter zijn eigen huis. Reinder werkt als voorwerker/uitvoerder bij Soweco en Christianne is helaas afgekeurd, maar was voorheen Alpha-medewerker. Reinder is vanaf zijn jeugd bekend met de duivensport. In zijn familie zaten meerdere liefhebbers. In 1985 begon hij samen met Christianne met de duivensport in zijn eigen tuin. De eerste duiven kwamen van clubgenoten. Dit waren duiven waar het Generaal Kampioenschap mee gespeeld werd … van 100 tot en met 1.000 km. Alle kampioenschappen werden in de loop van de jaren behaald. De marathonvluchten waren bij het echtpaar Niks favoriet. Toen er in het spel om het Generaal Kampioenschap geen uitdaging was overgebleven, werd de keus gemaakt zich te gaan specialiseren op de vluchten die ze het mooiste vonden. Dit ging geleidelijk in de periode 2002 tot 2008. Eerst werd er nog volop meegedaan aan de dagfondvluchten en ook dat verdween meer en meer naar de achtergrond.

 

Opbouw van de Marathonduivenstam en het hok

Er werden duiven aangeschaft van verschillende goede marathonspelers. Uit Ulft kwamen duiven van Gert te Pas en Jos Straub. Verder kwamen er duiven van Gebroeders Limburg, Arjan Beens, Gebroeders Löwik, J. Boomkamp, Dirk van Hofwegen, Harold Zwiers en Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen. Hier werd uit gekweekt en van de beste duiven werd een stammetje opgebouwd. Opvallend in de hokken van deze liefhebbers uit Westerhaar is de voorliefde voor rode duiven.

De duiven kunnen worden gehuisvest op twee mooie hokken, die goed worden onderhouden. Het vlieghok is 14,5 meter lang. In drie afdelingen zitten de doffers (voordat ze gekoppeld worden). De duiven hebben de ruimte in twee kleinere afdelingen en de jongen hebben twee afdelingen met een ren. De kwekers hebben een ruim hok dat recht tegenover het vlieghok staat. Het vlieghok hebben Reinder en Christianne laten bouwen door Bawibo België. Dat was in 1998. Belangrijk vonden zij dat de kap verdeeld was per afdeling. Dit is belangrijk voor de verluchting. Later hebben ze nog wat Dupanel (islolatieplaatjes) aangebracht omdat de pannen dun zijn en veel warmte boven in de kap was. Toen ik bij hen in het hok was, zag ik ook dat deze panelen weer deels zijn weggesneden om ruimte te maken, zodat de lucht beter weg kan en kan worden aangevoerd van buitenaf.

 

Kampioenschappen 2016

1e VNCC onaangewezen., 3e Aaangewezen,2e Keizer.

3e Afd.9 NPO, 6e aangewezen

3e NU en 7e Prestige

8e Creterium der Azen SMN.

9e Internationaal GOUDEN DUIF.

Jong Zwam klein

De beste duiven 2016

In het seizoen 2016 kwamen vier duiven heel goed voor de dag. Ze zijn de duiven die het kampioenschap van de VNCC hebben binnengehaald. De eerste topper is de ‘Jong Zwam’.  Het is een doffer van 2011. Hij won in 2016 de 1e NPO Albi in Afdeling 9 en in sector 3 de 3e nationaal tegen 3.814 duiven. Eerder in 2016 won hij de 12e NPO St.Vincent. Hij had toen 11 prijzen gewonnen. Hij was komt een kruising. De moeder is in 2008 als laatje gekocht van Harold Zwiers (kleindochter Zilverstar) en de vader is gekocht van Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen (kleinzoon Carteus Giant … vader 3 teletekstduiven en grootvader van 3 teletekstduiven en vele andere toppers). De Zwam, een doffer van 2009, is een oudere broer. Hij had ook al 12 prijzen met gewonnen met o.a. een 8e NPO Periqueux. Dit is dus een goede koppeling. Helaas leven beiden ouders niet meer. Wel hebben ze gelukkig nog 2 late duivinnen voor het kweekhok uit Jong Zwam.

De 11-1195946 is De Blauwe Kastelein. Zoals de naam al doet vermoeden komt deze doffer van Benno Kastelein. Ook deze doffer heeft inmiddels 12 prijzen gewonnen. Het is een goede doffer voor de aangewezen punten. Hij is een kruising van G.Warfman en Harold Zwiers. Het is wel een snelle ruier … dus staat deze op een duivin die langzaam ruit.

De 11-1318882 is ‘Blue Lady’. Met haar hadden Reinder en Christianne de eerste jaren dagfond gespeeld. Vanaf 2014 is ze op de overnachting terecht gekomen. Dat had als resultaat een 6e NPO Brive 2014 en een 8e NPO Aurillac 2015 . Ze zijn deze duivin, net als de Jong Zwam, in 2016 verspeeld. Gelukkig hebben ze toen wel de eieren overgelegd naar de kwekers en de jongen eruit zitten nu op het kweekhok. ‘Blue Lady’ kwam uit Polleke (Polman-Heijnen uit Almelo) maal Van Loon via Staf Theeuwes.

De 13-1780966 is ‘De Donkere 966’. Hij won al zes prijzen. Hierbij zitten o.a. de 10e NPO Bergerac, de 27e NPO Cahors en 48e VNCC Limoges. Hij komt uit ‘Late Löwik ‘ maal ‘Zwarte Boomkampje’ (uit de Dax-lijn).

Een nieuw talent in 2016 is de 15-1344958 ofwel de ‘Young Lady’. Zij vloog dit jaar tweemaal als eerste op het hok met 2 regenvluchten. Dit waren Cahors, waar ze een 16e NPO won de andere regenvlucht vanuit Periqueux, waar ze de 132e NPO won. ‘Young Lady’ komt uit een broer van ‘Blue Lady’ met een zelfgekweekte duivin met wat soort van Harold Zwiers en Jelle Jellema.

Blauwe Kastelein klein

… wordt vervolgd …

Het bericht Comb. Niks, Westerhaar, Kampioen VNCC 2016 (deel 1) verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Kees Droog geschorst

$
0
0

Afgelopen dinsdag is de uitspraak van de Tucht- en Geschillencommissie bij Kees Droog uit Andijk binnen gekomen.

 

De aangeklaagde is schuldig geacht voor het gebruik van oneigenlijke stoffen in de vorm van dicloflenac. Zijn straf is een schorsing van 5 jaar (waarvan twee jaar voorwaardelijk)

 

Bij een voorwaardelijke straf wordt altijd een proeftijd bepaald, waarin bij een nieuwe overtreding deze voorwaardelijke periode bij de nieuwe straf wordt opgeteld. In dit vonnis is deze proeftijd niet genoemd. Eén van de vele tekenen van ondeskundigheid van deze commissie.

 

Kees Droog gaat in beroep tegen de uitspraak bij de Beroepscommissie. Hij had hier 4 weken de gelegenheid voor en heeft dat gelijk aangevraagd.

 

Wat mij als toeschouwer van de zitting opviel was de procedure omtrent het verzamelen van het mestmonster, wat onderzocht ging worden op oneigenlijke (stimulerende) stoffen. Er is een controlelijst omtrent het verzamelen van het mestmonster door de controleurs. Deze procedure die op deze lijst staat is op meer dan twee derde van alle punten niet uitgevoerd, zoals het op de controlelijst van het dopingreglement staat. Alléén op dit punt zou deze zaak geseponeerd moeten worden en de liefhebber die wordt aangeklaagd, vrijgesproken.

 

Ik had alle vertrouwen dat in de tucht- en geschillencommissie genoeg onafhankelijke mensen zouden zitten en die konden alleen tot een conclusie komen, dat vrijspraak de enige juiste beslissing zou zijn. Helaas … de duivensport is besmeurd door ondeskundigheid.

 

Het verzamelen van het mestmonster is niet het enige punt van amateurisme. Deze zaak is een opeenstapeling hiervan. Voor mij en een groep deskundigen op het gebied van doping, forensisch onderzoek en rechtspraak aanleiding om deze zaak uit te diepen met als doel om bij de NPO te eisen dat het dopingreglement door echte deskundigen moet worden opgesteld en ook door onafhankelijke en alleen goed opgeleide mensen moet worden uitgevoerd. En niet door mensen die allerlei belangen hebben (zoals een te groot ego) en mensen die alles behalve deskundig zijn en die in een proces de ene na de andere vormfout maken.

 

De komende tijd zullen door onafhankelijke deskundigen tal van zaken in deze zaak worden uitgezocht en Het Marathonduivenjournaal zal hier verslag van doen. De ellende die Kees Droog en zijn gezin de laatste maanden en het komende (misschien wel) jaar moet meemaken, kan ons allemaal overkomen. Metname als deze mensen dit dopingreglement moeten blijven handhaven en vooral. En dat willen we toch niet?

 

… wordt vervolgd …

© Het Marathonduivenjournaal, Jaco van Nieuwamerongen

Dit artikel mag niet ergens anders, als op www.marathonduivenjournaal.nl, worden gepubliceerd zonder toestemming van de eigenaar van Het Marathonduivenjournaal of schrijver van dit artikel, dus ook geen link op andere sites of social media

Het bericht Kees Droog geschorst verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Comb. Niks, Westerhaar, Kampioen VNCC 2016 (deel 2 en slot)

$
0
0

De reportage van de Comb. Niks uit Westerhaar, kampioenen van de VNCC 2016, is verdeeld in twee delen. In de vorige editie kwamen o.a. de geschiedenis, de stamopbouw en de beste duiven aan bod. In dit tweede en laatste deel laten we o.a. het seizoen passeren, de verzorging en de beleving van de sport. Het is prachtig om te zien hoe een echtpaar samen een hobby delen en daar ook mooie successen mee worden behaald. Ik hoop dat u het eerste deel met plezier heeft gelezen en ook het tweede deel gaat lezen. Ik heb het met veel plezier gemaakt, met dank voor de informatie die ik van Christianne heb gekregen. Leest u maar verder …

 

Het seizoen

In 2016 starten deze toppers met 45 vliegduiven. Komend seizoen zullen dat 40 duiven mits er niets weggepakt wordt door de roofvogels. De kweekkoppels worden gekoppeld door kruisingen op elkaar te zetten. In het verleden hadden Reinder en Christianne 12 kweekkoppels. Komend zullen dat er een paar meer zijn. De vliegduiven worden rondom 29 januari gekoppeld. De meeste koppels brengen twee jongen groot. Direct na het grootbrengen van de jongen worden de duiven op weduwschap gezet … op 12 koppels na. Deze koppels gaan na 8 dagen broeden op weduwschap. Na het inspelen worden de koppels op een neststand gebracht van 10 dagen broeden voor de eerste vlucht. De vluchten erna wordt er niet zo nauw op de stand gelet. Het inspeelprogramma is eenvoudig. Tot aan de eerste overnachtvlucht werden ze getraind op de vluchten die op het programma van de afdeling staan en tussen de vluchten door worden ze zelf weggebracht. De duiven waren vanaf het begin van het seizoen 2016 goed gezond. Wanneer kwam de vorm op het hok? Christianne: ‘Wat is vorm? Als ze goed bij huis vliegen en ze zijn goed te pas en zo af en toe ondeugend en ze komen goed van een trainingsvluchten dan lijkt mij de vorm goed en dat was eigenlijk vanaf het begin zo.’

Blue Lady klein

Uitslagen

2016:

1e NPO Albi, 3e Sector

10e NPO Bergerac

12e NPO St.Vincent

16e NPO Cahors

24e NPO Limoges

56e NPO Orange

2015:

8e NPO  Aurillac

17e en 30NPO St. Vincent

33e NPO Cahors

2014:

6e NPO Brive

18e NPO St.Vincent

27e NPO Cahors

Marseille ZLU  5 mee 5 prijs bij de eerste helft van de prijzen

2013:

5e NPO Bergerac

18e NPO Brive

22e NPO St. Vincent

59e NPO Periqueux

2012:

5e NPO Albi

6e NPO Cahors

8e VNCC Bergerac

42e NPO Aurillac.

15-958 II

Verzorging

Reinder en Christianne voeren de mengelingen van Beyers. In het vliegseizoen is dat een mengeling van de Koopman All-in-One, Kweek Premium en Zoontjes. Afhankelijk van de fase van het seizoen en van de week krijgen ze van de ene mengeling meer of minder. Naar de marathonvluchten toe krijgen ze wat snoepzaad en hennep extra. Verder krijgen ze in het vliegseizoen een paar dagen voor en na de vluchten pinda’s, schapenvet van DHP gemengd met Protifar van Nutricia, V-Power van DHP en Elektrolythen van Röhnfried. In de ruiperiode krijgen de duiven ruimengeling en dan kopen ze ook weleens een zak van Ronny van Tilburg of Van Robaeys. Als de duiven de eerste keer op eieren zitten, krijgen ze een 5 daagse kuur rodinazol 10%. Dit jaar is er voor het eerst een spartrix of een belgamagic pil opgestoken voor de overnachtingsvlucht … alleen de duiven die mee gaan. Ze krijgen wel een 5 daagse kuur van DHP Bronchovital om de kelen schoon te houden of te krijgen. Ze proberen de duiven te ontsmetten als ze in de mand zijn geweest met Ropa-B 1 ½ dag. De controle bij de dierenarts gebeurt alleen voor de eerste overnachtvlucht bij Jelle Jellema. Gelukkig is er de laatste jaren nooit iets. In de begeleiding zitten verschillende natuurproducten. Dat vinden zij beter dan medicijnen. Alleen als het moet dan gebruiken ze medicijnen.

 

Beleving

De duivensport beleeft dit echtpaar heel intens, waarbij Reinder de rol heeft om de zaak te relativeren en de nuchterste is van de twee. Christianne is wat fanatieker en heeft zelden ‘rust in de kont.’ Samen vullen ze elkaar aan en dat blijkt een formule die tot succes te zijn. Christianne gaat meestal naar de vereniging en Reinder wacht dan thuis op de nakomers. Deze duiven moeten ook goed verzorgd worden, Zoon Raymond heeft ook duiven aan de Leidijk in hetzelfde Westerhaar. Hij speelt het volledige programma en kan met de besten mee. De familie Niks is dus een ware ‘duivenfamilie’. Christianne gaat met andere liefhebbers naar de duivenfeestjes en beurzen. Johanna de Groot uit Vroomshoop is regelmatig in haar nabijheid te vinden en andersom. De duivensport is voor Reinder en Christianne een echte ontspanning. Hebben ze last van wat stress, dan ga ze in het hok met de duiven stoeien. Christianne gaat dan bij voorkeur tussen de jonge duiven zitten. Christianne: ‘Na een vlucht ga ik altijd even naar het duivenlokaal, Je bent dan lekker onder de melkers. Ieder beleeft de geleverde prestaties op een ander niveau. Bij ons in het lokaal is er een stamtafel voor vrouwen. Is weer eens wat anders als een stamtafel voor mannen in de kroeg ,(hahaha) maar zeker heel gezellig. Zelf kom ik iets later aan de tafel, want ik maak eerst de papieren gereed van de wekelijkse vlucht en schrijf de diploma’s’.

 

Tot Slot

De saamhorigheid in de sport kan beter, vinden Reinder en Christianne. De meeste liefhebbers hebben te weinig over voor andere liefhebbers en de vereniging waarvan ze lid zijn. Christianne is vluchtpenningmeester en doet ook veel andere dingen, zoals de tentoonstelling helpen organiseren. Als er meer mensen wat doen voor de club is het werk sneller gedaan en hebben anderen ook meer tijd over.

Christianne en Reinder vonden het prachtig dat ze kampioen waren geworden van de VNCC. Het was voor hen een onverwacht succes voor ze heel trots op zijn. Wat willen jullie nog kwijt willen in de reportage?

Reinder en Christianne: ‘We hopen dat iedere melker in gedachten neemt dat we met elkaar de duivensport hoog moeten houden en dat houdt in dat we wat voor elkaar over moeten hebben.’ Reinder en Christianne, hier sluit ik me graag op aan. Ik wil jullie bedanken voor je gastvrijheid en openheid over jullie verzorging van de duiven en gefeliciteerd met het mooie kampioenschap. Tot een volgende keer!

jaco-handtekening

Het bericht Comb. Niks, Westerhaar, Kampioen VNCC 2016 (deel 2 en slot) verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Wat speelt er allemaal rondom de Zaak Droog? (1)

$
0
0

BLUNDERENDE NPO BESTUURDERS

REGIE-ROL VOOR ZELFUITGEROEPEN “DOPINGDESKUNDIGE” P.DERIJCKE

 

 

OVERNACHTLIEFHEBBERS  NU VOLGELVRIJ?

 

 

Uiteraard is het een goede zaak dat we in een rechtstaat leven, maar dat betekent niet, dat je het altijd eens moet zijn met een uitspraak van een rechter of van een Tucht -en Geschillen college van een vereniging OF dat deze mensen geen fouten kunnen maken.

 

Verdachten/beklaagden komen er soms vanaf met een lichte straf, soms wordt iemand ten onrechte veroordeeld en/of vrijgesproken.

 

Bredero zei het al: het kan allemaal verkeren.

In de praktijk: Voorbeelden ten over.

 

In Nederland kennen we het trias-politica systeem.

 

De Franse filosoof en politiek theoreticus Charles Montesquieu (1689-1755) is de grondlegger van de Trias Politica, de scheiding der machten.

 

In zijn werk uit 1748 l’Esprit des Lois concludeert Montesquieu dat er drie machten zijn die gescheiden moeten worden:

De wetgevende macht, de uitvoerende macht en de rechtsprekende macht.

 

Volgens Montesquieu moeten in een goed politiek systeem deze drie verschillende machten elkaar controleren en mag de macht dus niet meer bij een kleine selecte groep van adellijken en geestelijken alleen liggen, zoals tot op dat moment gebruikelijk was.

 

In de Nederlandse Duivensport is het zo geregeld:

De wetgevende macht: De Algemene Ledenvergadering van de NPO

De uitvoerende macht: Het NPO-bestuur ondersteund door het NPO-bureau in Veenendaal

De rechtsprekende macht: Tucht- en geschillencommissie en de Beroepscommissie 

 

Toen de Nederlandse politicus Johan Thorbecke in 1848 de nieuwe Nederlandse Grondwet schreef, liet hij zich leiden door dit principe.

In een democratisch Nederland hanteren we via de Grondwet deze principes.

 

De scheiding van de machten zijn :

de wetgevende- en de uitvoerende-  en de rechtsprekende macht.

 

De onafhankelijk lichamen met een eigen verantwoordelijkheid en duidelijk omschreven bevoegdheden.

Indien deze in der wet verankerde bepalingen, niet of niet nauwkeurig worden nageleefd dan kan er geen sprake zijn van uiteindelijk veroordeling  zoals bijvoorbeeld ten gevolge van onrechtmatig verkregen bewijs.

 

Ook het verdrag van Rome (EVRM) waarin bescherming van de rechten van de mensen zoals o.a. een Fair trial beschreven in artikel 6 laten aan duidelijkheid niets te wensen over.

 

Duidelijk in onze rechtstaat is geregeld, dat hetgeen in de (grond)wet geregeld is, niet door een lagere regelgeving kan worden teniet gedaan, uitgebreid en/of beperkt.

 

In het verloop van de Tuchtzaak van de NPO contra  dhr. Droog uit Andijk  zijn deze juridische zekerheden in ieder geval op bepaalde punten met voeten getreden.

 

Belangrijk in straf- en tuchtzaken is op welke wijze bewijs wordt verzameld. Gebeurt dit op een onwettige en/of onreglementaire wijze dan zijn ook alle VRUCHTEN (lees vervolg) die daaruit voortvloeien ook onwettig en kunnen nimmer leiden tot een wettelijke veroordeling.

 

In een eerder geschreven stuk heeft Jaco al vermeld dat hij zeer verbaasd was over de inhoudelijk behandeling van deze zaak met name  het optreden van de voorzitter Peter Fidder , de aanklager L.Krijgsman en in het bijzonder de EIGENZINNIGE  zichzelf tot “dopingdeskundige” gekwalificeerde Patrick Derijcke.

 

 

Wat zijn de feiten tot nu toe:

 

Kennelijk is op grond van de internationale overwinning op Pau ZLU (19 juni 2016) volgens schrijven van het bureau Rechtspleging van de NPO door de Belgische Duivenliefhebbers Bond een controle aangevraagd bij beklaagde.

 

Volgens de NPO een gedelegeerd verzoek. Onduidelijk tot op heden was of het hier een controle op de winnende duif betrof of een algehele hok/mest controle. Gebruikelijk is dat de winnende duif wordt gecontroleerd en/of eventuele andere prijswinnende duiven.

 

BLUNDER 1

 

De onrechtmatigheid

 

Op 22 juni 2016  is door 2 dopingcontroleurs een controle uitgevoerd bij beklaagde.   De heren Mark Boontjes en Remco Martens voerden deze controle uit. In plaats van mest af te nemen van de winnende duif (die werd helemaal niet gecontroleerd) nam één van hen (Martens) dus mestmonsters van de vloer en roosters. De vereiste beschermde kleding om vermenging van stoffen te voorkomen werd helemaal niet of slechts gedeeltelijk gedragen.

 

Door controleur Boontjes werd gezegd, dat hij nota bene controleur Martens aan het INWERKEN was. En juist deze nog in te werken “controleur” betrad zonder beschermde kleding het duivenhok en schraapte een aantal monsters van het hok en van de roosters, zonder dat Boontjes daarop direct toezicht hield op de reglementaire wijze (instructie voor controleurs) voor deze mestopname.

 

Controleur Boontjes gaf ook nog toe dat hij daar in het geheel NIET bij aanwezig was. Nee hij zat onder de veranda en hield zich bezig met het mengen van de mestmonsters. Dat gebeurde met blote handen  dus ook weer zonder voorgeschreven kleding en instructie (artikel 8 en 11 van het Reglement Oneigenlijk Gebruik van Substanties bij Postduiven).

 

Artikel 8 van het betreffende reglement terzake monstername  staat vermeld dat de monstername door tenminste TWEE controleurs  moet plaatsvinden.

 

Bovendien dient er een checklijst te worden opgevolgd en afgetekend.  Deze lijst bevat meer dan 30 punten waarvan er slechts enkelen juist zijn uitgevoerd, zoals o.a. het legitimeren en de vragen welk voer er gebruikt wordt en wat voor medicatie gegeven is.

 

Juist deze checklijst is van belang voor een juist en transparant optreden van de controleurs.  Deze lijst moet overeenkomstig de richtlijnen door beide controleurs worden ondertekend en nadat beklaagde deze heeft gezien voor akkoord parafeert.

 

Beklaagde Kees Droog heeft deze hele checklist NOOIT gezien, laat staan getekend Hoe deskundig ben je dan!!

 

Met andere woorden:

dit onderzoek dat de basis is voor een eventuele vervolging dient nauwgezet, transparant en reglementair te worden uitgevoerd.

 

FEITELIJK CONCLUSIE:

NIET REGLEMENTAIR EN ONDESKUNIG UITGEVOERD

FOUTEN  DOOR CONTROLEURS

 

EINDCONCLUSIE:

ONRECHTMATIG VERKREGEN BEWIJS!

 

De NPO is verantwoordelijk voor de deskundigheid van de controleurs.

Hier is dus duidelijk iets CRUSIAALS misgegaan.

En daar blundert ook het bestuur NPO.

 

HOE OPMERKELIJK IS HET VOLGENDE:

Dopingcontroleur Boontjes heeft tijdens het gesprek met beklaagde verschillende malen de stof DICLOFENAC als voorbeeld genoemd, zo zei hij: “Het laboratorium kan tegenwoordig miljoenste deeltjes vinden, bijvoorbeeld van diclofenac”

 

Is het helderziendheid of is het toch toeval dat uiteindelijk in de betreffende mestmonsters inderdaad DICLOFENAC wordt aangetroffen?

 

U mag het zelf zeggen. Ik weet het niet maar het is wel zeer opmerkelijk. Toch…?

 

Zeker is dat hier bij de start van het onderzoek de reglementen voor mestopname en de uitvoeringsbepalingen voor dopingcontroleurs letterlijk en figuurlijk met voeten zijn getreden.

 

Diverse juristen waaraan deze handelswijze is voorgelegd komen maar tot één conclusie:

 

ONRECHTMATIG BEWIJS. KAN EM MAG NIET WORDEN GEBRUIKT ALS BASIS VOOR DE TUCHTZAAK!

 

EN TOCH GEBEURDE HET!

 

IS DE WIL OM TE SCOREN EN DE EGO’S VAN AANKLAGER KRIJGSMAN TEN ONRECHTE EN DIERENARTS DERIJCKE, DAN ZO VERBLINDEND DAT DAAR EEN HEEL GEZIN AAN WORDT OPGEOFFERD?

 

HOE VOORINGENOMEN EN ZELFINGENOMEN PETER FIDDER KUN JE ALS VOORZITTER VAN HET TUCHTCOLLEGE ZIJN?

 

 

… wordt vervolgd …

Het bericht Wat speelt er allemaal rondom de Zaak Droog? (1) verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Fabian Wendel … columnist bij Het Marathonduivenjournaal

$
0
0

Schrijven

 

Zoals een bekende Franse schrijver ooit eens zei: ‘Schrijven is een manier om te praten zonder onderbroken te worden’. Nu speelt bij mij al heel lang het idee om te gaan schrijven. Duivenmelkers zijn over het algemeen graag aan het woord en worden niet graag onderbroken. Al sinds het einde van mijn lerarenopleiding ligt mijn interesse bij schrijven. Naar aanleiding van mijn verhalen kreeg ik veel reacties dat ik verder moest gaan met schrijven.

 

De reden dat ik nog niet gestart ben lag niet aan een inspiratiegebrek. Mijn passie voor de duivensport is al vele jaren sterk aanwezig. Ik ben ermee geboren en zal er ook wel mee verbonden blijven voor de rest van mijn leven. Nee, ik kreeg vanuit mijn opleiding te horen dat ik een ‘vervelende schrijfstijl’ heb en dat mijn schrijfsels moeilijk zijn te volgen. Als je dat te horen krijgt, dan zakt de moed toch even in je schoenen, maar vandaag, donderdag 2 februari 2017 zal een gedenkwaardige dag worden. Ik heb besloten een wekelijkse column te schrijven voor het Marathonduivenjournaal. Jaco van Nieuwamerongen, stichter van het Marathonduivenjournaal, heeft mij hiervoor benaderd en ik grijp deze kans met beide handen aan. Omdat ik graag wil schrijven en omdat ik wat te vertellen heb.

 

In de columns ga ik een tweedeling aanbrengen. Ik zal vertellen hoe het er op mijn hok aan toe gaat, kort maar krachtig weergegeven. Verdiepende vragen mag je mij altijd online stellen en ik geef dan graag meer uitleg. Het andere deel geef ik een vrije inrichting. Dit deel zal gaan over een activiteit die ik heb bezocht, een leuke anekdote, een wetenswaardigheid of iets wat mij op het moment bezig houdt. Dit alles uiteraard op het gebied van duivensport. Ik hoop hiermee de melkers te prikkelen. Een verdere introductie zal ik niet over mijzelf geven. Door middel van mijn columns hoop ik dat jullie mij gaan leren kennen, als duivenmelker en als persoon.

 

Startpositie

Aan de Steendijk in Assen staat een hok van 8 meter vol met overnachtduiven en 3 Belgische dames uit Lier. Om precies te zijn bezit ik momenteel 90 duiven: 11 kweekdoffers, 8 kweekduivinnen, 38 doffers en 33 duivinnen. Maar 90 duiven op 8 meter hok wil niet. Uit pure noodzaak zijn er twee zelfgebouwde afdelingen geknutseld. Op één zelfgebouwde afdeling worden de vliegduivinnen gehuisvest. Op de andere gebouwde afdeling in de schuur gaan mijn kwekers voor de toekomst zorgen. Het hok is opgedeeld in 4 afdelingen. Op twee afdelingen worden 20 weduwnaars gespeeld: 11 overjarige doffers die allemaal prijs hebben gevlogen op de overnacht, aangevuld met 9 jaarlingen. Op een andere afdeling ga ik voor het eerst met 18 paters spelen, hierover in een volgende column meer. In de laatste afdeling zullen een 30 jongen geplaatst gaan worden. Een luxe probleem, weinig verliezen en een scheve verhouding tussen doffers en duivinnen heeft mij doen besluiten om dit jaar met paters te gaan spelen. Mits de roofvogel niet toeslaat, zal ik de vluchten starten met 38 doffers, 20 weduwnaars en 18 paters. Ik vlieg al jaren alleen met doffers op weduwschap en dit bevalt prima. Bij grootse plannen, horen blijkbaar veel duiven. Zoveel duiven als aankomend seizoen heb ik nog nooit gehad. We gaan zien wat het brengt.

 

Doel van 2017

Doel van 2017 is de goede lijn van 2016 voortzetten op de overnachtvluchten. Half februari ga ik de kwekers koppelen, begin maart de vliegers. In mijn volgende column leg ik uit waarom en stel ik de kwekers aan jullie voor.

 

© Fabian Wendel

 

Voor vragen:

fabiansocialmedia@outlook.com of de contactpagina van Het Marathonduivenjournaal

 

Het bericht Fabian Wendel … columnist bij Het Marathonduivenjournaal verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Wie wil er een bon of laat jong schenken voor het goede doel?

$
0
0

Het Marathonduivenjournaal is maatschappelijk betrokken. We willen goede particulieren acties ondersteunen. Hierbij willen we de lezers vragen een bon te schenken of een laat jong, die we dan in een bepaalde week willen verkopen op Het Marathonduivenjournaal. Deze acties zullen we niet vaker doen dan tweemaal per jaar, omdat het exclusief moet zijn en een bijzonder doel.

Dit keer ben ik gevraagd aandacht te vragen voor een actie van een student, dochter van een bevriende duivenmelker. Zij vertelt zelf wat de actie inhoudt:

*Goed doel*
45% van de zuigelingen geboren in Noord-Vietnam wordt niet ouder dan een jaar.
Oorzaken hiervan zijn een gebrek aan educatie en hygiëne. Daarnaast zijn meisjes die gedwongen zijn in een kindhuwelijk niet in staat goed voor de baby te zorgen.

*Wat ga ik hieraan doen?*
In maart 2017 ga ik samen met mijn vriend 400 kilometer fietsen door Noord-Vietnam. Deze grote uitdaging gaan we aan, naast het werven van 8000,00 euro, voor het bestrijden van babysterfte en kindhuwelijken. Met het geld start Plan Nederland projecten op voor het verbeteren van onderwijs, water en hygiëne en bescherming.
Veel particulieren en bedrijven hebben al bijgedragen, maar er is nog meer nodig om het doel van 8000,00 euro te halen!

*Hoe kunt u ons helpen?*
Door een bijdrage te doen via uw bedrijf of als particulier. Beide opties zijn aftrekbaar van te betalen belasting, zodat het extra aangenaam is om te geven! En in dit geval kunt u een bon of duif schenken, die op deze site in de laatste week van februari wordt verkocht.
Elke donateur vermelden wij op onze actiepagina’s, Facebook en Pifworld en voor 250 euro extra vermelden wij uw bedrijf ook op ons wielershirt.

*Volgen en doneren*
Via deze link kunt u ons volgen en uw bijdrage doen: https://www.pifworld.com/nl/groups/3COtt1efrYU/jojo-for-vietnam/about

Wilt u een bon voor een duif of koppel eieren, schenken stuur dan een mailtje naar marathonduivenjournaal@gmail.com

Het bericht Wie wil er een bon of laat jong schenken voor het goede doel? verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Twee emmertjes water halen

$
0
0

Op een verloren moment greep ik naar een dvd, een duivenkoerier, met in de hoofdrol: Martin van Zon. Ik bekijk zo’n dvd meer voor het plezier, dan met de insteek wat te leren. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik uitgeleerd ben, want dat ben ik nog lang niet. Ik heb ook niet de illusie dat het ooit zal gebeuren, maar ik zie zulke momenten als ontspanning. Toch vergroot je tijdens het kijken altijd je duivenkennis. Nadat een Belgische aanvlieger werd afgeserveerd wegens een te lange bovenarm, werd mijn aandacht getrokken. Een postduif voor de dagfond, en zeker voor de marathonvluchten moeten korte bovenarmen hebben. Ze moeten als het ware in het lichaam van de duif zitten. De eerste broekpennen moeten op de rug van de duif rusten en mogen niet tussen het lichaam vallen of naar binnen slaan. Want… hoe langer de bovenarmen van een duif, hoe zwaarder het vliegen voor de duif is. Twee emmers water met gestrekte armen vasthouden is ook loodzwaar en houd je niet lang vol. Hoe dichter de emmers bij het lichaam, hoe minder zwaar het is. Klare taal wat mij betreft en ik was meteen overtuigd. De vraag hoe dat eigenlijk bij mijn duiven zit speelde al gauw op. De rest van de film was ik alleen nog met deze vraag bezig…

 

Na de film ben ik meteen naar het hok gerend. Ik pakte de ouders van mijn 1e prijswinnaar erbij. De moeder haar vleugel uitgestrekt en meteen vielen de eerste broekpennen naar binnen en bleven niet op de rug liggen, dat was balen! Gauw de vader gepakt, hij zal wel met een korte bovenarm compenseren voor de genetische fout van de duivin. Niks was minder waar! Uiteindelijk kon ik maar weinig duiven met korte bovenarmen ontdekken. Een hok vol met lange bovenarmen.

 

Betekent dat dan dat Martin van Zon, topmelker en al jaren in het vak, er naast zit met de bovenarmen theorie? Nee, ik denk dat hij in grote lijnen gelijk heeft en dat er een kern van waarheid in zit. Net zoals met alle kenmerken moeten we ons er niet blind op staren, maar mogen we het graag zien bij een lange-adem-duif. De rest van de dag bleef ik met de gedachte spelen hoe goed mijn duiven het wel niet zouden doen als ze een korte bovenarm gehad hadden.

 

Procenten

 

In mijn eerste column heb ik verteld dat ik mijn kwekers zou voorstellen. Nu kan ik ‘Laurent’, ‘Eos’, ‘het oude Bontje’, enz. allemaal wel één voor één aan jullie voorstellen, maar dat is een vermoeiende zaak. Daarom heb ik besloten mijn 9 kweekkoppels aan jullie voor te stellen in procenten.

Rassen:

36% Gebr. Limburg

28% J. Jellema

10.5% J.Keun

9% Dagfond

5% J. & F. Wendel

5% W.L. v. Nederpelt

1,3% W. Baarssen

1,3% J. Roelofs

1,3% Lindenberg

1,3% v.d. Wegen

1,3% R. Buysse

 

De hoofdlijnen zijn de gebroeders uit Zuidveen en het fenomeen uit Nijverdal. In de papieren zijn bijna alle bekende duiven van deze melkers vertegenwoordigd. Van de 9 koppels zijn er 3 bewezen koppels, waarvan 2 teletekstkoppels. De bewezen koppels zet ik dit seizoen weer samen: ‘never change a winning team’. De andere koppels zet ik puur op gevoel samen, dat heeft in het verleden ook gewerkt. De melker mag wat mij betreft soms wat meer op zichzelf vertrouwen.

 

Uit de meeste kweekkoppels kweek ik twee rondes voor mijzelf. Na  lang gepuzzel is besloten dat overleggen onder de vliegers niet handig is. Om de twee rondes jongen van de kwekers beter aan te sluiten op de ronde van de vliegers, heb ik besloten de kwekers drie weken eerder te koppelen dan de vliegers. De kwekers gaan maandag 13 februari bij elkaar, de vliegers maandag 6 maart. Heel anders dan vorig jaar; toen is er de week voor maart tegelijk gekoppeld en overgelegd. We gaan zien of het dit jaar op deze manier ook bevalt, maar daarover later meer.

© Fabian

 

fabiansocialmedia@outlook.com of contactpagina Marathonduivenjournaal

 

Het bericht Twee emmertjes water halen verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.


Wat speelt er allemaal rondom de zaak (2)

$
0
0

HEEL VEEL BLUNDERS

DE WIJZE VAN VERVOER NAAR DUCARES TE UTRECHT

HET ONDERZOEK VAN DE “ONWETTIGE” MESTMONSTERS

ONRECHTMATIG AANZET VOOR DE TUCHTZAAK

Zo is er met de mestmonsters om gegaan

Op 24 juni 2016 zijnde 2 dagen na de monsteropname bij beklaagde Droog werd bij het bedrijf Ducares te Utrecht per post het monster met een begeleidend schrijven van de NPO ontvangen. De datum van het versturen door controleur Boontjes was niet bekend. Door de verzending per post staat vast, dat de monsters niet onverwijld en niet persoonlijk zijn afgeven door beide controleurs aan het bedrijf Ducares te Utrecht. De conclusie is dat dit monster  een bepaalde tijd minimaal 1 dag maar vermoedelijk langer via de controleurs en de post  “buiten zicht” zijn geweest. De vraag is dan of de monsters in dezelfde verzegelde vorm is aangekomen. Door deze amateuristische- en wederom onzorgvuldige aanpak  van de doping controleurs van de NPO kun je  terecht de vraag stellen:

 

hoe zuiver is dat monster dan nog?

In elke Tuchtzaak hoe groot of klein, heeft ook de beklaagde RECHTEN. Ook nu weer worden deze op die wijze met voeten getreden.  Indien deze rechten in het onderzoek klakkeloos terzijde worden geschoven om alleen maar te scoren dan deugt er van het gehele onderzoek en daardoor de rechtspraak binnen de NPO niet. NPO en U meneer van de Kruk voorzitter van de NPO dus gezicht van de NPO, IN HET BIJZIONDER doe daar iets mee. Ik kom daar iets verder ook nog op terug over de blunders van het Bureau Rechtspleging.

Nu wordt  iemand door onzorgvuldig handelen geslachtofferd. Hij niet alleen maar zijn hele gezin. Vraag is dan:WIE IS DE VOLGENDE? Dat kan nooit de bedoeling zijn van het Tuchtrecht!

MAAR  MIJNHEER DE VOORZITTER VAN DER KRUK, HET HOUDT NIET OP!

Wist U dat het door de NPO ingehuurde bedrijf Ducares helemaal niet geaccrediteerd is voor de stof Diclofenac  die uiteindelijk is aangetroffen. En daar gaat U mee in zee om dopingzaken aan te pakken te bestrijden.

ONZORGVULDIG TOCH !

Elke burgerrechter stuurt U zo naar huis. Gevolg een schadeclaim??

Imago schade !!!

De duivensport weer een klap….?

Een liefhebber in de vernieling.

Wat is het verschil tussen wel of niet gecertificeerd en/of geaccrediteerd laboratorium?.

Wij zullen U het verschil gemakshalve verduidelijken.

De geraadpleegde autoriteit (de naam is bij ons bekend) is in het dagelijksleven:

Arts Maatschappij & Gezondheid

Forensisch arts KNMG

Arts Beleid & Advies KNMG

Geneeskundig Adviseur Gevaarlijke Stoffen

 

Dit is zijn antwoord:

N.a.v. van Uw vraag naar de kwaliteit van laboratoria het volgende.

Als kwaliteitskeurmerk kennen we certificatie en accreditatie.

Bij certificatie worden de producten/diensten en de aansturing van de organisatie beoordeeld.

 

Bij accreditatie komen daar o.a. de volgende aspecten bij :

* de opleiding en herregistratie van de medewerkers

* de kwaliteit en (her)ijking van de apparatuur.

* de accuratesse van de procedures.

* de onpartijdigheid en onafhankelijkheid van de organisatie.

Deze laatste is essentieel indien een rapportage kan leiden tot sancties.

In deze zou het bovendien heel interessant zijn om te achterhalen hoe de samenwerking met Ducares tot stand is gekomen.

Met name de rol en het belang van onze dopingdeskundige Patrick Derijcke daarin. 

Op de zitting in de zaak Droog zwaaide deze  Derijcke zelfs met een folder van dit laboratorium!!!! Hoe “objectief” zit je er dan in?

 

CONCLUSIE mijnheer de voorzitter van de NPO:

INDIEN ER GEEN ACCREDITATIE VAN DUCARES IS OMDAT NIET VOLDAAN WORDT AAN DEZE KWALITEITSEISEN WELKE (JURIDISCHE) WAARDE  MOET DAN AAN DE UITSLAG  VAN AAN GEHECHT WORDEN?

 

JUIST JA NIHIL,

NUL KOMMA NUL,

ZERO.

 

HET HUISWERK IS WEDEROM TEN KOSTE VAN DE LIEFHEBBER SLECHT GEDAAN.

DAT MAG U  EN HET BESTUUR NPO ZICH AANREKENEN.

DUS:

ER KAN GEEN RECHTSGELDIGE  BEWIJSKRACHT UIT VOORTVLOEIEN OM EEN TUICHTRECHTERLIJK VERVOLGING IN TE STELLEN.

PUNT.

Er rijzen dus vragen over de kwaliteit en de juistheid van het onderzoek. In zo’n belangrijk zaak, dat verregaande consequenties KAN  hebben voor betrokkene  is dit onwenselijk, onrechtmatig en voor de bewijsvoering ondeugdelijk.

 

Mijnheer de voorzitter van de NPO er is een gezegde:

HET IS BETER TEN HALVE GEKEERD DAN TEN HELE GEDWAALD.

MET MOGELIJK EEN DIKKE SCHADECLAIM TEN GEVOLGE VIA DE BURGERRECHTER.

PIGEONVILLAGE STAAT TOCH NOG HELDER OP ONS NETVLIES?

TOCH….!

Van een  zichzelf respecterende ORGANISATIE ZOALS DE NPO, mijnheer de voorzitter,  verwacht je dat niet.

NEE STERKER NOG HET IS ONTOELAATBAAR.

Maar kennelijk is de wil om te scoren van  onze  “dopingdeskundige” Derijcke en in zijn kielzog de aanklager Krijgsman groter dan de zuivere en eerlijke rechtsgang tegen een NPO lid. Dat kunt U als rechtschapen voorzitter van de NPO toch niet willen als één van Uw leden zo tegen alle regels in wordt veroordeeld.

En wat te denken van de kosten 600 euro in plaats van 3000 euro die de NPO beklaagde wilde laten betalen. Zou dat alleen het verschil zijn tussen wel en geen accreditatie?

Ook de door U ingehuurde heer Jellinghaus van het advocatenkantoor de Voort uit Tilburg die namens U vragen ging beantwoorden slaat de plank op 2 fronten helemaal mis.

Citaat in zijn brief

Het staat onomwonden vast dat het BLOOTSTELLEN van aan onder meer niet-steroïdale ontstekingsremmers verboden is.  Zo schrijft hij naar beklaagde Droog.

Fout 1 :

Het GEBRUIK is het wezenlijke en dient het bewijsbare element/bestanddeel te zijn in het artikel van het overtreden Reglement niet het BLOOTSTELLEN zoals de advocaat vermeldt.

Juridisch bezien een hemelsbreed verschil. Maar goed advocaten, zijn gelukkig ook maar mensen die foutjes kunnen maken. Dat zal nog wel meer blijken in het vervolg.

 

Fout 2:

Over de accreditatie van het laboratorium Ducares vermeld de Heer Jellinghuis :

Het laboratorium is volgens het reglement aangewezen.  So what!!

Is dat de legitimering?

Nee dus.

Duidelijk is dat zij NIET voldoen aan de aanvullende kwaliteitseisen voor accreditatie.

Dus geen 100%-tige kwaliteitsgarantie. Er zijn betere. Dus ook niet een kwalitatief en onberispelijke uitslag.

 

 

… wordt vervolgd …

 

 

Het bericht Wat speelt er allemaal rondom de zaak (2) verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Wat speelt er allemaal rondom de zaak (3)

$
0
0

DE UITSLAG VAN HET ONDERZOEK DOOR HET NIET GEACCREDITEERD LABORATORUIM DUCARES TE UTRECHT

 Op 22 september 2016, 3 maanden na de monsteropname en 3 maanden in onzekerheid bij beklaagde, was er het bericht van het bestuur  NPO dat de uitslag  van het onderzoek positief was. Het laboratorium heeft de aanwezigheid van DICLOFENAC geconstateerd.

Een stof die valt onder “Niet steroïdale ontstekingsremmers”.

Binnen 10 dagen kan een tegenonderzoek  worden ingesteld. Kosten 3000 euro te betalen aan de NPO.

Noot aan alle toekomstige “dopingzondaars” :

De dopingdeskundige Derijcke kan het voor 600 euro!! Dit werd pas gezegd tijdens de zitting van 15 december

Verder wordt door bestuur NPO vermeld:

Indien er wel of niet binnen een bepaalde tijd een tegenonderzoek wordt ingesteld gaat de zaak  naar de aanklager,  die onderzoek doet en DAARNA de eis zal formuleren voor het college.

Indien uit het tegenonderzoek zou blijken dat

GEEN ONEIGENLIJK GEBRUIK VAN SUBSTANTIES IS VASTGESTELD KOMEN ALLE KOSTEN VOOR DE NPO.

Lees goed beste liefhebbers wat hier staat:

GEBRUIK

Hoe kan nou uit dat uit het niet geaccrediteerde  onderzoek blijkt dat er een oneigenlijk GEBRUIK ( het element/bestandsdeel)  voor de stafbaarheid van substanties is vastgesteld.

Bestanddelen van het overtreden feit staan omschreven in de delictsomschrijving .

Het gedrag moet wederrechtelijk zijn (in strijd met het recht) en de dader moet enige vorm van schuld hebben aan de strafbare gedraging.

Pas als alle bestanddelen van de delictsomschrijving zijn vervuld kun je spreken over het begaan van een strafbaar feit.

Onderzoek kan alleen aantonen of het monster substanties bevat. In het geval van Kees Droog alleen verdacht en nog niet bevestigd.

HET GEBRUIK DIENT DOOR DE ANDERE INSTANTIE (DE AANKLAGER) TE WORDEN ONDERZOEK.

TRIAS POLICTICA WEET U NOG?

SCHEIDING DER MACHTEN.

De NPO gaat door deze brief , alvast op de stoel zitten van de aanklager. ONJUIST, ONGEPAST EN ONGEWENST.

De zoveelste blunder waardoor beklaagde onrecht wordt aangedaan middels een verkeerde voorstelling van de zaak.

Ook de zinsnede  over de aanklager is:

Compleet fout gesteld:

De aanklager dient eerst een onderzoek in te stellen OOK OVER DE RECHTMATIGHEID van de verkregen bewijzen van beide kanten.

Indien volgens zijn objectief onderzoek sprake is van een tuchtrechtelijk vergrijp heeft hij 3 bevoegdheden:

seponeren

een schikkingsvoorstel

of indien de zaak zich niet leent voor een schikkingsvoorstel voor te dragen  aan het betreffende college.

Zo is en dient de rechtsgang te zijn. Ook in de berichtgeving, waarbij de vraag rijst of de medewerkster van het Bureau Rechtspleging voldoende diepte kennis heeft in diergelijke juridische zaken.

Het bericht van Ducares over de vraagstelling m.b.t. tot dit onderzoek

Op 10-10-16 hebben beklaagde en zijn raadsman verzocht om de meetgegevens van het onderzoek en accreditatie van het laboratorium voor de analyse van deze stof.

(Bewijs dat er geen accreditatie was hebben zij pas ontvangen (van Ducares zelf) op 09-01-17, terwijl dhr.Derycke (ja hoor daar is hij weer) ,tijdens de zitting met een folder zwaaide waarvan hij zei dat daarin stond dat Ducares wel geaccrediteerd was.

Op 15-11-16, (dezelfde dag waarop de aanklager de zaak bij de tuchtcommissie aanbracht),  beklaagde Droog zich wederom waar het antwoord bleef , het antwoord van Ducares op de meetgegevens. Als citaat uit een verslag van Ducares, zei Juridisch medewerker van de NPO,  dat ze niet het gehele verslag op kon sturen omdat daar ook gegevens over derden in voor kwamen.

Raar toch een verslag is een verslag. Waarom deze  onthouding van informatie? Waarom de NPO wel en beklaagde NIET!  Dat riekt.

Dit is het citaat over de screenings analyse en de bevestigings analyse

Het letterlijke antwoord van DUCARES luidt:

“Het betreft hier een monster dat na onderzoek verdacht is op de aanwezigheid van Diclofenac. Dit is vastgesteld met een LC-MSMS methode.

Om de identiteit van deze stof definitief te bevestigen, moet een tweede analyse worden uitgevoerd (een ‘bevestigingsanalyse’). Aan de hand van deze uitslag wordt definitief vastgesteld dat desbetreffende stof is aangetoond  volgens de wettelijke criteria die daarvoor gelden. Het NPO neemt aan de hand van deze uitslag een besluit over het al dan niet positief zijn van het monster en of er sprake is van oneigenlijk gebruik.

DUCARES wil prestatiekenmerken van de methode slechts delen indien er sprake is van een definitieve uitslag dat kan leiden tot eventuele sancties. Precieze gegevens van methoden worden overigens niet vrijgegeven, slechts een korte omschrijving van de techniek.

NOOT:

DAT LAATSTE BEGRIJP IK WEL WANT DAAR IS GEEN CONTROLE ZOALS BIJ  ACCREDITATIE.

DUS WAT KUN JE ERUIT OPMAKEN:

1:

DE AANGETROFFEN STOF IS SLECHTS EEN VERDENKING

 

2:

PAS WANNEER ER EEN 2E ONDERZOEK KOMT DAN PAS IS HET EEN DEFINIEVE UITSLAG.

 

3: DE NPO NEEMT AAN DE HAND VAN DEZE LAATSE UITSLAG EEN BESLUIT OF HET POSITIEF IS EN OF ER SPRAKE IS VAN ONEIGENLIJK GEBRUIK.

DOORDAT DE ORGANISATIE ROND DE NEDERLANDSE DOPING AUTORITEIT DUIVENSPORT NOG NIET FUNCTIONEEL IS, IS IN DEZE GEEN ADVIES GEGEVEN AAN DE NPO EN HEBBEN DEZE OP EIGEN HOUTJE BESLIST ZONDER DEFINITIEVE UITSLAG.

JAWEL DE NDAD  DIENT EEN ONAFHANKELIJK DOPINGORGAAN TE ZIJN.

EN OCH JA …….VERGAT IK BIJNA TE ZEGGEN WIE DE LEIDER IS.

DE BELGISCHE DOKTER EN AUTORITEIT

DOKTER PATRICK DERIJCKE.

Tijdens zijn lezingen  op de NPO dagen liet bij blijken dat de NPO vanaf 2015 de controles overgelaten  had  aan de NDAD.

Maar voorlopig is de Dokter de alleen heerser EN DE AUTORITEIT

Toch een beetje langs de waarheid Dokter.

Uw NDAD is niet in beeld geweest bij de beoordeling omdat DEZE NOG IN OPRICHTING IS EN er geen bevestigingsonderzoek is geweest!!

Tijdens de zitting vertelde dhr.Derycke doodleuk aan de Tuchtcommissie en aan beklaagde en zijn raadsman, dat de stof ‘onomstotelijk’ was vastgesteld en dat het bevestigings onderzoek  WEL was uitgevoerd, dit heeft hij geruime tijd volgehouden tijdens de zitting.

De beklaagde en zijn raadsman  interpreteerden deze zin van Ducares fout volgens Derycke..!  Wat een prietpraat. Later zei hij weer dat dat onderzoek niet had plaatsgevonden omdat dat tevens het beklaagdes tegenonderzoek zou zijn en daar is geen gehoor aan gegeven

(hoe zout kun je het brengen)

Bovendien,

Sinds wanneer moet een beklaagde aan zijn  eigen veroordeling meewerken Dokter/Autoriteit DERIJCKE.

Het is namelijk zijn recht. U wilt de contra expertise maar even gemakshalve als Uw eigen bewijs gaan gebruiken. Dat is misbruik. Misschien dat dat in Belgie (gezien de laatste dopingperikelen) anders is maar hier in Nederland in ieder geval niet.

Weer een leugentje om bestwil?

Vervolgens beweerde Derijcke, dat het onderzoek wel had plaatsgevonden maar dan in de ‘ interne keuken’ van het laboratorium.

Wat een gekronkel!

Ducares verklaart in de antwoorden van 09-01-17 dat het bevestigingsonderzoek NIET heeft plaatsgevonden.

Een bevestigingsonderzoek moet plaatsvinden op staal A en een tegenonderzoek op staal B, dus die twee dingen kunnen niet hetzelfde zijn. Derycke beweerde van wel.

Later zijn middels de NPO vragen gesteld aan Ducares , uit de antwoorden blijkt dat dhr. Derycke inderdaad heeft gelogen tijdens de zitting.

Goed voor hem dat op dergelijke Tuchtrechterlijke zittingen het afleggen van de WETTELIJKE eed of belofte niet geldt anders Dokter Derijcke was U vermoedelijk opgepakt voor meineed.

… wordt vervolgd …

Het bericht Wat speelt er allemaal rondom de zaak (3) verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Vooraankondiging ‘3e Golden Classic Marathon’ door P.V. Luchtbode uit H.I. Ambacht

$
0
0

Voortbordurend op het succes van de Golden Classic Marathon 2016 met dit jaar een prijzenpot van dik € 10.000,- gaan we nu helemaal los.

Wie mogen meedoen?

Iedereen die iets met postduiven heeft mag maximaal 4 duiven kopen en/of kweken om mee te doen aan de jaarlingenconcoursen Agen ZLU en de laatste nationale vlucht vanuit Bergerac in 2018.

Waarom doen we het?

Het is de bedoeling om kweker/koper bij elkaar te brengen.

De kweker kan de koper tips geven om de aangeschafte duif of duiven het beste te begeleiden en voor te bereiden voor de vlucht, beiden kunnen hier immers een heel leuke geldprijs mee winnen. Samen de sport beleven is pure fun!

Wat moet je doen?

Zet op +/- 19 februari of 11 maart enkele koppels bij elkaar en breng op zaterdagavond 15 april of 6 mei maximaal 4 jonge duiven naar de verkooptafel.

De aangeleverde duiven worden tentoongesteld en verkocht in het clubgebouw van P.V. de Luchtbode aan de Reeweg 89 te Hendrik Ido Ambacht.

Wat kost het en wat is er te winnen?

De volledige opbrengst van de verkoop (minus aftrek kosten) wordt vervlogen op de  jaarlingenconcoursen Agen van de ZLU en de laatste Nationale overnachtvlucht vanuit Bergerac.

De kweker van de duif hoeft niets te betalen.

Hij/Zij levert de duif met eigendomsbewijs en stamkaart aan op de verkooptafel.

De prijzen worden verdeeld op basis van 50/50 tussen kweker/koper.

Voorwaarden:

Het is niet toegestaan dat de kweker zijn/haar eigen duif koopt.

Mocht één van deze vluchten niet doorgaan, dan worden de prijzen verloot onder de deelnemers.

Wilt u ook meedoen?

Aarzel niet en laat ons weten hoeveel duiven u (in principe) wilt kweken en/of kopen.

Nieuwsgierig?

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie graag contact opnemen met:

 

Organisatie Golden Classic Marathon,

Henk Verheij henk@famverheij.nl  tel: 06-10971951

Walter Verheij

Henry Visser

 

Winnaars van de 1e editie 2016 waren:

Peter van de Wulp en Henk Verheij  wonnen 2 x € 1.000,- op Agen ZLU

Familie Toom en Cor Nederveen wonnen 2 x € 1.000,- op Cahors Sector 2 (Hoofdfoto)

Winnaars Agen ZLU

 

Het bericht Vooraankondiging ‘3e Golden Classic Marathon’ door P.V. Luchtbode uit H.I. Ambacht verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Wie wil er een bon of laat jong schenken voor het goede doel? Herinnering !!!

$
0
0

Het Marathonduivenjournaal is maatschappelijk betrokken. We willen goede particulieren acties ondersteunen. Hierbij willen we de lezers vragen een bon te schenken of een laat jong, die we dan in een bepaalde week willen verkopen op Het Marathonduivenjournaal. Deze acties zullen we niet vaker doen dan tweemaal per jaar, omdat het exclusief moet zijn en een bijzonder doel.

In de eerste oproep kwamen 5 spontane schenkingen. Wie wil er ook een schenking doen en mailt naar Het Marathonduivenjournaal (zie onderaan dit artikel). Het zou mooi zijn als we minimaal 10 schenkingen zouden kunnen aanbieden. 20 februari begint de veiling op deze website.

Dit keer ben ik gevraagd aandacht te vragen voor een actie van een student, dochter van een bevriende duivenmelker. Zij vertelt zelf wat de actie inhoudt:

*Goed doel*
45% van de zuigelingen geboren in Noord-Vietnam wordt niet ouder dan een jaar.
Oorzaken hiervan zijn een gebrek aan educatie en hygiëne. Daarnaast zijn meisjes die gedwongen zijn in een kindhuwelijk niet in staat goed voor de baby te zorgen.

*Wat ga ik hieraan doen?*
In maart 2017 ga ik samen met mijn vriend 400 kilometer fietsen door Noord-Vietnam. Deze grote uitdaging gaan we aan, naast het werven van 8000,00 euro, voor het bestrijden van babysterfte en kindhuwelijken. Met het geld start Plan Nederland projecten op voor het verbeteren van onderwijs, water en hygiëne en bescherming.
Veel particulieren en bedrijven hebben al bijgedragen, maar er is nog meer nodig om het doel van 8000,00 euro te halen!

*Hoe kunt u ons helpen?*
Door een bijdrage te doen via uw bedrijf of als particulier. Beide opties zijn aftrekbaar van te betalen belasting, zodat het extra aangenaam is om te geven! En in dit geval kunt u een bon of duif schenken, die op deze site in de laatste week van februari wordt verkocht.
Elke donateur vermelden wij op onze actiepagina’s, Facebook en Pifworld en voor 250 euro extra vermelden wij uw bedrijf ook op ons wielershirt.

*Volgen en doneren*
Via deze link kunt u ons volgen en uw bijdrage doen: https://www.pifworld.com/nl/groups/3COtt1efrYU/jojo-for-vietnam/about

Wilt u een bon voor een duif of koppel eieren, schenken stuur dan een mailtje naar marathonduivenjournaal@gmail.com

Het bericht Wie wil er een bon of laat jong schenken voor het goede doel? Herinnering !!! verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Zo kun je duiven houden

Stamppot AnDUIFie

$
0
0

Het slaat vast een generatie over. Mijn opa was er gek op, mijn vader een stuk minder. Groente aan de duiven geven. In de winter geef ik graag groente: winterpeen, boerenkool, andijvie en kropsla. Dat zijn doorgaans de groentes die mijn duiven als wekelijkse kost mogen ontvangen. Wanneer ik een foto op Facebook plaats van mijn gevederde vrienden die groenvoer eten, krijg ik verschillende reacties. De één doet niet anders, de ander vraagt wat de meerwaarde is en weer een ander raadt het ten strengste af.

In een gemiddeld zakje duivenvoer zitten volgens de geleerden genoeg vitamines en mineralen om een postduif in een normale situatie te voorzien. Ik heb dit niet onderzocht of bestudeerd, laten we hier dan maar met een gerust hart vanuit gaan. Toch zijn er omstandigheden zoals stress en ziekte, waardoor een duif behoefte krijgt aan extra vitamines en mineralen. Er zijn genoeg emmers en poeders om de duiven in deze tekorten te voorzien. In het seizoen maken ik en de duif hier graag gebruik van. Na een zware vlucht lijkt de duif er geen genoeg van te krijgen. Maar waarom in het stille seizoen niet eens grijpen naar de natuur? Ik vervang een deel voer wekelijks voor een deel groente. Ik houd van een gevarieerde voeding voor mijn duiven en dat valt op deze manier te realiseren.

In het wild eet de rotsduif, verre voorouder van de postduif, ook niet alleen gedroogd zaad. Zijn onze duiven hiermee nog te vergelijken? Nee, maar het blijven dieren en daarom blijf ik graag, indien mogelijk, dichtbij de natuur. Mooie bijkomstigheid, na een korte wenperiode zijn de duiven er gek op en het is een goedkope rijke voedingsbron. We weten allemaal dat groente gezond is, het ligt immers elke avond op ons bord. Denk de volgende schilbeurt dus ook eens aan uw duiven…

Eén aantekening, in het vliegseizoen geef ik geen groente. Elke melker doet er alles aan om zijn atleten tip top in orde te krijgen en te houden. De balans ga ik niet verstoren met bespoten groente en andere fratsen. Het zijn de puntjes op de i. Ik neem geen risico. In de winter wordt deze achterstand weer ruimschoots ingehaald.

Eet smakelijk!

 

Liefde op het eerste gezicht

Naar aanleiding van een Whatsapp-gesprek met een collega duivenmelker, heb ik mijn kweekduiven de afgelopen week twee maal voorgekoppeld. Ik doe dat nooit, maar het was een moment van ‘ach, waarom niet’. Het is goed om met collega duivenmelkers in gesprek te gaan en te blijven. Soms kom je op ideeën of op een onderwerp waar je zelf in geen tijden aan hebt gedacht, in dit geval voorkoppelen. Negen koppels tweemaal een dag samen gezet met twee keer dezelfde uitkomst. Zeven verliefde stelletjes; de andere twee koppels minder gelukkig. De ouders van mijn 1e NPO Perigueux ’16 had ik vorig jaar ook op elkaar staan en heb ik bij elkaar gelaten. De andere acht koppels waren nieuwe koppels of stonden vorig jaar niet op elkaar.

Twee koppels waren mij een doorn in het oog. Een jong koppel van 2016, beide aangeschaft op de Marathonduivenjournaal-dag in Soest, liep niet lekker. De jonge doffer jaagt wat te vurig achter de duivin aan, die totaal niet onder de indruk is van de vlam die ik voor haar in petto heb. Geen liefde op het eerste gezicht te noemen. Dat was ook geen wonder, want op een ochtend zag ik de duivin voor het eerst eens flink koeren. Toen de ‘duivin’ achter een andere duivin aan koerde, viel bij mij het kwartje. Het is een doffer! Noem het de onkunde van een jonge melker, maar het lijkt echt een duivin. Een ander koppel wat niet loopt is een doffer die nog maar twee week op ons hok zit. Ik heb hem weliswaar 1 keer zeer kort zien flirten met zijn duivin, maar het is zeker geen Casanova. De duivin wil wel. Elke keer wanneer de kwekers tegelijk los zijn, jaagt ze gauw achter een doffer aan die wat gewilliger is. Hier ben ik snel klaar mee. Ik heb de gewillige duivin bij de jonge doffer van het Marathonduivenjournaal gezet, wederom een gelukkig stel. Geduld is niet echt mijn ding als het op dit soort zaken aankomt.

Sinds maandag zitten de kwekers gewoon bij elkaar, afwachten hoe het loopt de aankomende tijd. Het is wel des duivenmelkers om te kijken naar datgene wat verkeerd gaat, terwijl ook veel koppels tevreden in de broedkooi zitten. In de toekomst ga ik hier meer van genieten!

De duivin, die toch een doffer blijkt te zijn, vertrekt naar het nog hogere Noorden en mijn nieuwe aankoop mag eerst verder acclimatiseren voor ik weer een koppelpoging waag.

De 20 weduwnaars zitten sinds deze week ook weer op hun broedkooien. Nog een paar weken en dan zal ik ook deze duiven koppelen. Van de 38 doffers die ik heb, zijn er 20 gekozen voor het weduwschap. In de volgende column vertel ik over de schifting die ik hierin heb gemaakt.

© Fabian

 

voor reacties of vragen fabiansocialmedia@outlook.com of contactpagina Marathonduivenjournaal

Het bericht Stamppot AnDUIFie verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Wat speelt er allemaal rondom de zaak (4)

$
0
0

Door beklaagde (Kees Droog) is aan de NPO gevraagd  om de originele brief op te sturen met de antwoorden van Ducares op de eerste vragen van oktober. Dit in plaats van alleen maar een citaat.

Hieraan werd geen gehoor gegeven. Niet te geloven !!!

BEDIENT ONZE DOPINGDESKUDIGE (DR. DERIJCKE) ZICH VAN LEUGEN EN BEDROG!!!  U MAG HET ZELF BEOORDELEN (zie ook de bijdrage van maandag)

In het bedrijfsleven hadden ze hem al lang buiten geknikkerd. Maar wat deed de voorzitter van de Tuchtcommissie: Die knikkerde de zoon van beklaagde Mr. E. Droog de zaal uit omdat hij gezegd had, dat 1 van de twee , LABORATORIUM DUCARES  OF DOKTER DERIJCKE (hij moest van de voorzitter van de Tucht- en Geschillencommissie met dokter worden aangesproken) GELOGEN HAD.

 

Resumerend:

Tegenstrijdige verklaring van dr. Derijcke tegenover de verklaring van Ducares (instantie de het mestmonster heeft onderzocht). De stof diclofenac is feitelijk niet definitief aangetroffen volgens de verklaring van Ducares. Dr. Derijcke zegt doodleuk van wel …

Aan de hand van de uitslag van de bevestigingsanalyse wordt definitief vastgesteld welke stof is aangetroffen. Deze bevestigingsanalyse heeft niet plaatsgevonden, volgens Ducares.

NPO had daarom geen oordeel mogen geven over het al dan niet positief zijn van het monster, laat staan de naam van de heer Droog openbaar te publiceren als zijnde positief.

De NPO had nooit in zijn brief aan de heer Droog mogen communiceren dat de ‘aanwezigheid van diclofenac’ is geconstateerd.

NPO handelt in strijd met wat Ducares aangeeft en NPO heeft daarbij de belangen van de heer Droog ernstig geschaad.

Van het Kees Droog ten laste gelegde kan geen sprake zijn omdat de kans zeer aannemelijk is dat de aangetroffen hoeveelheid diclofenac door cross contaminatie (vervuiling van het monster) is aangetroffen.

Voor de volledigheid is de absolute mogelijk aangetroffen waarde:

0,09 µg (microgram) diclofenac. Ter verduidelijking: 0,09 microgram is 0.00000009 gram, oftewel 90/1.000.000.000 gram (90 gedeeld door 1 miljard),oftewel 90 miljardste gram. ( en daar krijg je 5 jaar schorsing voor) 

Er is sprake van uitzonderlijk kleine hoeveelheden. Voor de stof diclofenac wordt een ‘nulwaarde’ grens gehanteerd. Dit is volkomen onjuist én ondeskundig. Al meer dan tien jaar is bekend dat Diclofenac in het milieu voorkomt.

De NPO heeft vervolgens bijgestuurd:

Bij dopingcontroles zit sinds dit jaar een vragenlijst over de voeding en de verzorging van de duif. Nu het laboratorium veel kleinere hoeveelheden kan opsporen, kan het voorkomen dat in bepaalde voedingsmiddelen kleine concentraties zitten.

Als wij (lees Dr. Derijcke de enige van de commissie van deskundigen) daarvan op de hoogte is, kan daar rekening mee worden gehouden in de beoordeling van de uitslag van het laboratorium. Deze beoordeling wordt gedaan door een commissie van deskundigen. (waarvan hij de leider is)

https://www.npoveenendaal.nl/nieuws/?b_start:int=85

Een bijzonder belangrijk gegeven voor de duivenliefhebbers … ook voor in de toekomst! Alleen jammer dat Kees Droog daar niks meer mee kan. Hiermede bewijzen ze wel dat het van buitenaf kan komen. Maar Kees Droog moet desondanks boeten.

Er is bovendien nog een wetsbepaling die zegt:

Bij verandering van wetgeving worden t.a.v. de verdachte de gunstigste bepalingen toegepast. Maar of de NPO daar ooit van gehoord heeft?

In het rapport van het RIVM valt het volgende te lezen. De geconstateerde concentraties door het RIVM verschillen niet substantieel van de vermoedelijke geconstateerde hoeveelheid in het mestsample. Ik herhaal, het hanteren van een nulwaarde grens voor de stof Diclofenac is alleen al vanwege deze omstandigheid, onjuist, onzorgvuldig én ondeskundig.

Nou dat snijdt hout.!!!

Dit betoog zou zelfs valide zijn indien mest direct van de duiven was afgenomen. Er valt niet uit te sluiten dat een duif via het ‘besmette’ milieu de stof Diclofenac heeft binnengekregen.  Door te vragen naar de aanwezigheid van aanvliegers bevestigt het NPO dat aanvliegers contaminatie kunnen meebrengen.

Noot:

En laten we eerlijk zijn wie krijgt er nu geen aanvliegers?

Ook is het noodzakelijk te weten of de dopingscontroleurs wetenschap hebben van de inhoud van hun eigen medicijn gebruik en die van hun partners, hierover moet ook duidelijkheid komen door middel van overtuigend bewijs. Dit geldt niet alleen voor de controleurs, maar eigenlijk voor elk persoon die het hok van de heer Droog heeft betreden of duiven van de heer Droog in zijn handen heeft gehad.

 

RESUMERENDE:

Blijkbaar is de NPO zelf niet op de hoogte van de manier waarop gedegen onderzoek moet worden uitgevoerd. De NPO had op basis van de eerste analyse volgens de bewoordingen van Ducares geen besluit mogen nemen over het al dan niet positief zijn van het monster. Dit heeft het NPO wel gedaan. Dit is volledig in strijd met hetgeen Ducares heeft gemeld. Dit blijkt des te meer uit de eerste brief over de uitslag van het onderzoek welke de heer Droog ontving van het NPO waarin wordt gesteld dat de uitslag van het onderzoek van Ducares positief is.

Het NPO schrijft letterlijk: “De uitslag van dit onderzoek was positief, het laboratorium heeft de aanwezigheid van diclofenac geconstateerd”. De uitslag kan, zoals Ducares vermeldt, pas na een bevestigingsonderzoek al dan niet positief zijn.

Met het voorgaande heeft NPO de rechten van de heer Droog ernstig geschaad. Het laboratorium geeft hiervoor de bevestiging. De heer Droog is publiekelijk aan de schandpaal genageld als zijnde positief voor het gebruik van doping.

Terwijl het onderzoekslaboratorium aangeeft dat een vaststelling van het positief zijn van het monster níét had mogen gebeuren.

DIT …. BESTE MARATHONDUIVENSPELERS …. KAN OOK U OVERKOMEN

De interne organisatie NPO is evident  niet op orde, de ene medewerker weet niet wat de andere medewerker op de eigen site heeft geplaatst, samenvattend: de interne communicatie heeft niet gewerkt; sturing ontbreekt evident. Men doet maar. Door het primair op straat gooien van de naam Droog door de NPO was het voor de familie Droog duidelijk: de NPO is schadelijk gaan handelen in weerwil van de eigen internet publicatie: van een eerlijke beoordeling kan geen sprake meer zijn.

Civielrechtelijk bezien wordt hier vermoedelijk een onrechtmatige daad gepleegd.

… wordt vervolgd …

Het bericht Wat speelt er allemaal rondom de zaak (4) verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.


Bonnen voor jongen 2017 voor Het Goede Doel

$
0
0

Vanaf vandaag tot en met in ieder geval zaterdagavond 21.00 uur (na het laatste bod staat de bon nog 10 minuten open voor een volgend bod) kunt u bieden op de bonnen geschonken voor Het Goede Doel van een dochter van één van de vrienden van Het Marathonduivenjournaal. Zij schreef mij:

45% van de zuigelingen geboren in Noord-Vietnam wordt niet ouder dan een jaar.
Oorzaken hiervan zijn een gebrek aan educatie en hygiëne. Daarnaast zijn meisjes die gedwongen zijn in een kindhuwelijk niet in staat goed voor de baby te zorgen.

*Wat ga ik hieraan doen?*
In maart 2017 ga ik samen met mijn vriend 400 kilometer fietsen door Noord-Vietnam. Deze grote uitdaging gaan we aan, naast het werven van 8000,00 euro, voor het bestrijden van babysterfte en kindhuwelijken. Met het geld start Plan Nederland projecten op voor het verbeteren van onderwijs, water en hygiëne en bescherming.

U, als lezer van Het Marathonduivenjournaal, kunt bieden op onderstaande bonnen door een email te sturen naar marathonduivenjournaal@gmail.com. Dit zijn de bonnen:

 

Comb. de Ruig, Oudebildtzijl … Hans en zijn zoon schenken een laat jong 2017 uit de beste duiven die deze combinatie heeft. Deze mannen wonnen in Friesland de laatste twee jaar Limoges en Bergerac. Toppers!!! Meer info … http://www.hansderuig.com/

Jan Becker, Nijverdal … Jan doet een mooie schenking: ‘Ik  schenk  een  bon  voor  een  koppel  eieren  of  kale jongen  van  vliegkoppels voor  de  ZLU  vluchten. Natuurlijk  na  overleg. Ik  begin  te koppelen  wekelijks  na  Agen.  Voor  elke  vlucht  een  groep. Ik  kan  deze  eieren  of  kale  jongen  zelf  niet  groot  brengen  omdat  ik de  ouders  op  deze  vluchten  speel.’ Jan won vorig twee seizoenen verschillende vaasjes bij de ZLU: 2e nationaal Narbonne 2016, 8e nationaal Pau 2016, 4e nationaal St Vincent 2015 en 11e nationaal Marseille 2015. Inzet: €50

Frans Verheggen, Lennisheuvel (Oestelbeers) … Frans heeft een prachtige verzameling duiven. Frans: ‘ Ik wil wel een koppel eieren schenken/jonge duif voor het goede doel. Zal er een zijn uit klzn Supervanoppen x nestzus 1e nat st vincent jl ZLU 2014.’ (http://www.fransverheggen.eu/)

Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen, Veenendaal … Schenken een jonge duif of koppel eieren uit hun eerste duif van Agen ZLU 2017. De afgelopen decennia kun je gerust zeggen dat deze liefhebbers tot de top van de Nederlandse Marathonduivenliefhebbers behoren met de 1e Nationaal Mont de Marsan en de 3e Nationaal Narbonne en tientallen andere vroege prijzen. Ook andere presteren top met hun duiven. Inzet: €50

Ton Willems, Balgoy … Deze sympathieke topper en Barcelona-liefhebber won 1e nationaal Orange in het korte verleden. Ton schenkt een jonge duif in overleg. Mooie prijzen van de afgelopen 3 seizoenen: 77e nationaal Barcelona met 100% prijs met 4 duiven mee en toen nog 60% van de prijzen verdiend moest worden, 110e nationaal St. Vincent ZLU, 36e nationaal Perpignan,  31e en 57e nationaal St. Vincent, 40e nationaal Pau, 118e nationaal Agen ZLU en 48e nationaal Narbonne.

Cor Uitham, Amersfoort … onze geliefde schrijver behoort qua leeftijd tot de sterkte der Aarde. Hij is nog steeds volop actief als liefhebber en schrijver van schitterende verhalen. Hij schenkt een jonge duif 2017 in overleg uit zijn stammetje van het Beerda/Jellema-soort. Succes verzekerd … zou je zeggen!

Gerard Dekker, Assendelft … schenkt een jonge duif 2017 in overleg uit zijn prachtige Hans Knetsch-stam of uit zijn geweldige programma-duiven. Meer info kunt u vinden op www.gemade.nl. Gerard won in de laatste paar jaar zelf o.a. 4e NPO Vierzon en nog vele andere topnoteringen en bij andere liefhebbers zie nog veel en veel meer vroege prijzen. Lees de site maar eens rustig door. Inzet: €50

Bernard Hanno, Roermond … ook deze sympathieke Limburger steunt dit goede doel met het schenken van een jonge duif 2017 in overleg. Bernard heeft een mooie stam duiven waar elk jaar vroege duiven uit voortkomen. Niet alleen voor hemzelf, maar ook bij anderen. Bernard won in 2015 o.a. 5e nationaal St. Vincent.

Kampert-Westerlaken, Kootwijkerbroek … deze toppers op de dagfond schenken een jonge duif 2017 in overleg uit de toppers van hun hok. Ieder jaar staan diverse keren op teletekst. Dit jaar mochten ze Nederland vertegenwoordigen op de Olympiade in België. Ook voor de marathonvluchten hebben ze een geweldige stam duiven zitten samen met Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen. Ze wonnen o.a. 1e NPO Chateauroux, 2e NPO Chateauroux, 4e Asduif WHZB, 4e NPO Blois, 11e NPO Melun, 6e Afd PSM en 1e Afdeling 7 Pont St. Maxence.

Wilt u ook nog een bon schenken? Stuur dan een mailtje naar de redactie … marathonduivenjournaal@gmail.com

 

 

Het bericht Bonnen voor jongen 2017 voor Het Goede Doel verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Een carpoolduivendate

$
0
0

“De ouwe blauwe Kees, zegt jou dat nog wat?” … Dat berichtje kreeg ik gisteren onverwacht via Messenger op Facebook van Anne Wassens die ik ooit nu bijna 20 jaar geleden op een carpoolplek ontmoette.  Ik reageerde digitaal met: “Natuurlijk Anne: Ouwe Blauwe Kees die in zijn topjaar vier overnachtprijzen vloog. Dat staat me nog helder voor de geest. Hij verdwaalde soms ook”. Anne refereerde in die facebookdiscussie aan het verhaal dat ik in de vorige eeuw over onze ontmoeting destijds in het NP-Orgaan schreef.

 

Op een zomerse woensdag liet ik mijn jonge duiven los; ze stormden naar buiten alsof er een boze geest in het hok zat, waren in een handomdraai uit ‘t zicht en lieten zich niet meer zien. Ik stapte in m’n auto op weg naar een geheimzinnige afspraak, een soort blind date, met onbekende duivenmelkers. Een week eerder had ik een telefoontje van een vriendelijke melker uit Hoonhorst die meldde dat mijn ‘ouwe blauwe Kees’ daar was binnen gelopen. Ik zei hem dat de duif van St Vincent achter gebleven was; dat z’n kompas in de war was, dat hij vorig jaar van Bergerac al eens in Hattem was gestrand en dat de doffer zich kennelijk in het Oosten van het land niet meer kon oriënteren.

 

“Het is dus een goeie duif,” merkte de beller gekscherend op,” en nu mag ik hem zeker houden”. “Nee nee, om de dooie dood niet. Die Kees van mij haalde in 1998 een 9e van St Vincent en een 10e van Dax hier in de stad. Ik kom hem halen. Waar ligt dat Hoonhorst !.” “Dertig kilometer oostelijk van Hattem,” verklaarde de man.

“ Ik heb een voorstel,” ging hij verder,” ik kom je halverwege tegemoet. Volgende week ga ik met een vriend jonge duiven africhten, ik bel nog wel over plaats en tijd.” Ik vond dat een fijn plan! En nu reed ik op de A28 naar het oosten. Op de zitting naast me een papier met aantekeningen over de route: de A1 nemen ,voorbij Apeldoorn de A50 richting Zwolle , dan na het vierde viaduct de afslag Terwolde links over de snelweg, daar aan de andere kant zouden mannen op een carpool klaar staan.

 

Na kruispunt Hoevelaken begon mijn mobiele telefoon een deuntje te spelen. Een goedlachse liefhebber uit Helmond meldde dat de jonge donkere 70 die ik van hem gekocht had op een centraal hok in Zeist zat. “Hoe komt dat beest op zo’n idee,” zei ik.” “ Ja,” lachte Helmond,” dat zijn kinderziekten!” Ik beloofde ‘t duivinnetje met spoed uit dat duiven -opvangcentrum te evacueren. Een tijdje later verliet ik de A50. Aan de andere kant liep links een lange blonde man in de berm en op de carpoolplek ernaast stond zijn wat kleinere donkere metgezel bij een Opel Astra te wachten. Dat moesten mijn duivendealers zijn. Na een hartelijke begroeting werd ‘Ouwe Kees’ overhandigd. De heren hadden drie boxen bij zich met een honderdtal jonge duiven. Ze dachten dat het goed weer was om duiven te lossen. Ik vroeg of de Hoonhorstenaar een paar jongen uit de Kees wilde hebben. Daar zei hij geen nee tegen, als het maar geen late waren en of ik het zelf onthouden wou. Vervolgens werden handen geschud. Zij reden verder richting Vaassen om daar ergens hun duiven in vrijheid te stellen. Ik ging dezelfde weg terug.

 

Toen ik aan de middagboterham zat, ging de telefoon. Een man uit Harderwijk. De buurvrouw had een duif bezorgd met een gekwetste vleugel. Het was de broer van de duif die eerder op de ochtend uit het zuiden gemeld was. Ik had wel pech met mijn toekomstige Barcelonavliegers. Dus ging ik die dag weer op pad om verloren schapen op te halen. Ik kreeg in korte tijd wel veel duiven opgegeven. Terwijl ik opnieuw in allerlei richtingen over de A28 reed, besefte ik dat mijn jonge duiven wel erg ver van hun Amersfoortse hok wegtrokken als ik ze losliet. Zo hoefde je ze niet af te richten, dat deden ze zelf immers. Mijn duiven leken bovendien een voorliefde voor steden en dorpen met de beginletter h te hebben. Het was allemaal toevallig! Die voorkeur voor H- plaatsen was al eerder gebleken met een forse zwartbonte jonge doffer die achtereenvolgens problemen kreeg in Hank, Hoorn en Hilversum. Ik noemde die vogel vanwege zijn kleur de pinguïn. De man van wie ik dat succesnummer kocht, was om die naamgeving een beetje in zijn wiek geschoten. Hij zei:” Kijk naar je eigen, je loopt zelf als een pinguïn. “

 

Van de aan de Hoonhorstman beloofde jonkies kwam niks. Er was nog een paar keer telefonisch overleg maar tot een echte transfer kwam het niet. Blauwe Kees vertrok op een heldere najaarsdag voor een fladderrondje in de buurt en kwam niet terug. Hij werd zeventien jaar.

 

©c.u.

Het bericht Een carpoolduivendate verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Koopman Kijkdag

$
0
0

Afgelopen vrijdag ben ik samen met mijn vader en een duivenvriend naar Ermerveen gereden. Al enkele jaren, rond deze tijd, ga ik daar met mijn vader heen. Niet speciaal om de prachtige duiven te bewonderen die op een veilingsite worden aangeboden, maar gewoon om te proeven van een professioneel, gezellig en bovenal succesvol postduivenbedrijf.

 

Natuurlijk heb ik het over de kijkdag van Gerard Koopman, een jaarlijks evenement waarop elk jaar meer duivenmelkers af schijnen te komen. Onder het genot van een stuk taart en een kop koffie namen we eerst plaats in een verwarmde grote tent waar het al gonsde van melkers. Hier en daar hoorde ik wat Duits en zag ik bekende gezichten in de duivensport. Het was ook dit jaar weer een gezellige bedoening. Na wat gekletst te hebben over duiven, ben ik gaan kijken welke duiven aangeboden gaan worden voor de veiling. Dit was het eerste jaar dat er volgens mij overnachtduiven worden aangeboden. Het was de uitgelezen kans om een dochter van de Red Bullens, tevens zus Noël vast te houden. Red Bullens… het paradepaardje van Gerard Koopman op de marathon. Deze doffer heeft zelf uitzonderlijk gevlogen en geeft dit ook aan zijn kinderen en kleinkinderen door. Tijdens een privébezoek heb ik de Red Bullens en zijn twee zonen, Noël en Leonidas, vast mogen houden. Bewonderingswaardig dat Gerard Koopman de twee zonen al na een korte vliegcarrière op de kweek heeft gezet. De reden hiervoor is het snel opbouwen van een betrouwbare stam marathonduiven. Hier is hij zeker in geslaagd.  Terwijl ik de duifjes even keurde, dwaalden mijn gedachten weer naar dat hokbezoek af. “Een klein Red Bullensje zou ik ook wel willen”, zeg ik tegen mijn duivenmaat. Dromen mag!

 

Daarna de kweekboxen met topduiven bewonderd. Die kweekboxen, tot in de puntjes verzorgd, blijft een machtig gezicht. Natuurlijk voel je als ‘gewone’ melker dan altijd een kleine jaloezie opborrelen, maar na een leuk gesprek met de sympathieke melker Gerard ebt dat gevoel al gauw weer weg. In de middag waren er zowel broodjes knakworst als andere broodjes. Sommigen leken meer geïnteresseerd in bier en broodjes dan in duiven. Maar hé, ieder zijn eigen redenen om naar Ermerveen te gaan. Wij zijn eind van de middag gemotiveerd richting huis vertrokken. Zo’n concurrent wil je in het seizoen voorblijven! Rest mij niets anders dan te zeggen dat ik het super vind dat Gerard Koopman en zijn team op deze manier wat voor de sport (terug) doen.

 

Iene miene mutte

 

In mijn vorige column had ik beloofd te vertellen over de keuze welke doffers bekroond zullen worden als weduwnaar en welke als pater. In de winterperiode haal ik mijn doffers altijd van hun kooien en plaats ze in de jonge duivenafdeling. Ik heb het idee dat ze dan meer gemotiveerd zijn op hun kooi in het vliegseizoen. Dit keer had ik met het terugplaatsen een probleem: 38 doffers en maar 20 kooien. Selecteren is geen optie. Al mijn elf overjarige doffers hebben prijs gevlogen op de marathon. Aangevuld met 3 september doffers van 2015 en 24 jonge doffers, kom je uit op 38.

Tien oude doffers zijn teruggeplaatst op de kooien, 1 niet. Een doffer van 2013 die van de 7 keer spelen, 7 keer prijs vliegt mag aankomend seizoen een jaar voor pater spelen. Hij pakt altijd twee kooien en wil wel eens een kijkje nemen in een andere kooi als er jongen liggen. Zijn gedrag, naast het uitblijven van een echte kopprijs, heeft ons doen beslissen om hem op de patersafdeling te plaatsen. Waarom dan niet eruit? Ik denk dat hij op een gekke vlucht nog wel voor een verassing kan zorgen.

 

Mijn keuze voor de andere tien te plaatsen doffers is vrij simpel geweest. Ik heb afgelopen seizoen twee echte kopprijzen gevlogen: een 1e N.P.O./6e Nationaal en een 7e N.P.O./11e Nationaal. De 1e N.P.O. zijn moeder is de nestmaat van de 7e N.P.O. zijn vader. Dit soort heeft bewezen kop te kunnen vliegen dus daarom wil ik deze lijn het liefst op de weduwnaarsafdeling.  Van de 7e N.P.O. lijn heb ik niks gekweekt in 2016; van de 1e N.P.O. lijn genoeg. Dat komt doordat mijn vader het vermoeden had dat deze doffer goed zou presteren, vandaar dat zijn ouders samen waren gezet.

De tien aangevulde doffers zijn de volgende:

3 volle broers 1e N.P.O.

2 75% broers 1e N.P.O. (zelfde vader, moeders halfzussen)

3 neven van de 1e N.P.O. (uit twee zussen)

en nog twee losse doffers die ik op gevoel erbij heb gepakt.

Omdat ik ervaring heb met weduwnaars, heb ik de in mijn ogen betere lijn op het weduwnaarshok geplaatst. Het paterspel is nieuw voor mij. Ik ben benieuwd of de paters de weduwnaars gaan verslaan!

 

De 8 kweekkoppels gaan top. Op woensdagavond (dag 9 van het koppelen) hebben 7 van de 8 koppels gelegd. Het zachte weer helpt mee, maar dat voorkoppelen kon vast ook geen kwaad!

© Fabian

 

voor reacties of vragen fabiansocialmedia@outlook.com of contactpagina Marathonduivenjournaal

Het bericht Koopman Kijkdag verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Wat speelt er allemaal rondom de zaak (5)

$
0
0

Vervolg blunders zaak Kees Droog

Het team die de feiten rondom De Zaak Droog hebben onderzocht, hebben een slotverslag gemaakt. In dit slotverhaal komen de volgende zaken naar voren:

  • De verschillende uitslagen van Ducares te Utrecht en het laboratorium te Wageningen
  • De ten onrechte geplaatste NPO-publicatie: Cees Droog “positief”
  • De op onrechtmatige wijze verkregen “feiten en verdenkingen”
  • Het ter kennis brengen aan College door de aanklager van de NPO mr. Bert Krijgsman

(gerelateerd aan het advocatenbureau Krijgsman en Legters te Enter).

  • Optreden in eigen onderzoek buiten de zitting om van de voorzitter en secretaris van het Tuchtcollege.

 

Per brief van 22 september 2016 werd namens bestuur NPO aan Kees Droog het volgende medegedeeld:

Mededeling positieve uitslag controle Gebruik van Substanties bij Postduiven,

de uitslag van het onderzoek was POSITIEF, het laboratorium heeft de aanwezigheid van Dicloflenac geconstateerd, deze stof valt onder de groep “Niet steroïdale ontstekingsremmers … dus verboden.

Uit een bijgevoegde kopie was de gemeten hoeveelheid 4ug/ op 1 kg mest van de stof Dicloflenac. Wetende dat het gewicht van het totaal genomen monster 22 gram is volgens opgave van het laboratorium, komt de gerapporteerde concentratie DICLOFLENAC overeen met de absolute hoeveelheid, in totaal genomen monster, van 0,09ug (microgram) DICLOFLENAC

Ter verduidelijking: 0,09 microgram is 0.00000009 gram, oftewel 90/1.000.000.000 gram  (90 gedeeld door 1 miljard oftewel 90 miljardste gram oftewel een heel suikerklontje op 1 miljoen kilo mest.

Verder stond in de brief: er kon voor € 3.000 euro een tegenonderzoek worden ingesteld

 

Gevolg van de brief:

Openbaarmaking van het “positieve” resultaat.  (30 september 2016).

Een beschuldiging zonder definitief aantoonbaar bewijs en schending van de privacy door de NPO. Er moest nog een bevestigingsonderzoek worden gedaan … volgens Ducares!

 

De 1e ordemaatregel:

Directe verbanning van wedvluchten en trainingsduiven.

Zelfs mocht hij geen duiven verkopen of gratis weggeven aan derden.

Dat laatste is m.i. in strijd met het eigendomsrecht.

Eigendomsrecht is van een hogere prioriteit dan de reglementen van de NPO.

 

Even een korte uitleg over DICLOFLENAC volgens de eerder gepleegde autoriteit:

Dicloflenac wordt gebruikt als pijnstiller en als ontstekingsremmer. Het is beschikbaar als tablet, gel, zetpil, spray en als injectievloeistof voor intramusculair en intraveneuze toediening. Naast de apotheker is het middel ook verkrijgbaar via de drogist.

Dus vrij verkrijgbaar in de handel en aangeprezen via reclameboodschappen.

 

Het RIVM heeft in 2007 gerapporteerd over de kwaliteit van drinkwater in 2005 en 2006. Dicloflenac werd aangetroffen in zowel oppervlaktewater, grondwater als in het drinkwater. Overigens wel onder de voor drinkwater geldende limiet.

 

In 2016 heeft het RIVM een rapport uitgebracht over Geneesmiddelen en waterkwaliteit. Wederom werd dicloflenac aangetroffen in zowel oppervlaktewater, grondwater als in het drinkwater. Voor oppervlaktewater werden concentraties dicloflenac gemeten die hoger lagen dan de voor die stof geldende veilige limiet. Dicloflenac is, wegens de aangetroffen concentraties, door de Europese Unie op de Watchlist gezet ter monitoring door de lidstaten.

 

NB:

Gezien het frequent voorkomen van dicloflenac in oppervlakte-, grond-, en drinkwater is het uitgaan van een nuloptie bij een controle onredelijk. Eventuele achtergrondwaarden dienen bij een beoordeling meegewogen te worden.

Dicloflenac is al in een lage dosis dodelijk voor vogels. Roof- en aasetende vogels gaan al dood als ze van een met dicloflenac behandeld dier eten. Bij vogels leidt Dicloflenac tot nierfalen en de dood.

Dicloflenac als prestatie bevorderend middel bij postduiven is ridicuul.

Zonder inspanning is het middel al in lage concentraties voor vogels fataal. En het bij deze stof uitgaan van een nuloptie is onredelijk gezien de gevonden achtergrondwaarden.

Bij opsporing met eventuele juridische sancties is het cruciaal dat forensische regels worden nageleefd. Contaminatie van de monsters ( A- en B-staal) dient uitgesloten te worden.

Naast de achtergrondwaarden van dicloflenac kan de concentratie mede worden bepaald door contaminatie.

Bijvoorbeeld: na het insmeren van een lichaamsdeel met Voltaren kan de stof via de handen her en der terecht komen.

Ook via de handen van degene die de monsters verzameld en daarbij niet volgens de regels van handschoenen wisselt.

 

Gaarne bereid bovenstaande nader toe te lichten.

Arts Maatschappij & Gezondheid

Forensisch arts KNMG

Arts Beleid & Advies KNMG

Geneeskundig Adviseur Gevaarlijke Stoffen.

 

Dan in de zaak van Kees Droog komt daar nog bij dat de door de RIVM … 5 van de besmette onderzochte waterputten ook in zijn woonplaats Andijk liggen!

 

Tabel 2.3  (RIVM RAPPORT)

MEETPROGRAMMA  GENEESMIDDELEN IN

DRINKWATER (BRONNEN)

 

ANDIJK

AANTAL MEETPUNTEN 2005 = 5

AANTAL MEETPUNTEN 2006 = 5

 

Hier spreekt toch in ieder geval een deskundige en autoriteit op dat gebied.

Bovendien iemand die dat eventueel ter zitting wil bevestigen.

 

Zoals eerder vermeld deelt Ducares mede dat de uitslag slechts een verdenking oplevert en er een bevestigongsonderzoek plaats moet vinden met een tweede analyse. Dus in hun Laboratorium. Anders kun je niet spreken van een bevestigingsonderzoek als basis voor het verdere vervolg.

Gelukkig voor beklaagde is Ducares, los van het feit dat zij niet geaccrediteerd zijn, daar heel helder in.

Zij vermelden nl.:

dat zij slechts prestatiekenmerken van de methode delen en nu komt het:

INDIEN ER SPRAKE IS VAN EEN DEFINITIEVE UITSLAG DAT KAN LEIDEN TOT EVENTUELE  SANCTIES.

 

Nog een belangrijk facet:

De NPO (of is dit de autoriteit P. Derijcke) neemt n.a.v. de verdenking (1e onderzoek) en zonder dat er een bevestigingsonderzoek is geweest het besluit:

Wel of niet positief

Wel of geen sprake is van oneigenlijk gebruik.

 

Echter zonder deze definitieve voorkennis publiceert de NPO   POSITIEF!

Echter zoals eerder vermeld niet gebaseerd op vereiste feitelijkheden.

Totaal in strijd met de privacy.

M.a.w. zoals eerder vermeld iemand (en zijn gezin) genadeloos beschuldigd en veroordeeld.

De NPO blijft daarvoor aansprakelijk ook al zou ze dat hebben gedelegeerd aan een nog steeds niet bestaande commissie die zou moeten adviseren.

 

Beste sportvrienden en vriendinnen in Jip- en Janneke taal is dit hetzelfde als wanneer er een melding bij de politie binnenkomt van een diefstal. Er zal dan onderzocht moeten worden of er inderdaad een diefstal is gepleegd (voldoen aan de elementen van het strafbare feit).

Is dat positief en heeft de diefstal inderdaad plaatsgevonden dan pas kan er iemand voor de diefstal in aanmerking komen.

Zo dient het juridische analyse model te zijn.

Niets meer of minder

In deze tuchtzaak is die basis precies hetzelfde.

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat in het voortraject de feiten onvoldoende zijn door-gerechercheerd. Sterker nog er is naar het resultaat gewerkt waardoor cruciale wegen en processen niet bewandelend zijn.

Dat is polderblindheid en geen rechtszekerheid voor beklaagde en ook niet voor mensen in de toekomst.

Juridisch eindresultaat:

ONWETTIG VERKREGEN BEWIJS.

En toch is het gebruikt als basis voor het vervolgtraject.

 … wordt vervolgd …

Het bericht Wat speelt er allemaal rondom de zaak (5) verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Coen van Haarlem, Terborg en zijn mooie ZLU-seizoen 2016 (deel 1)

$
0
0

Als je de uitslagen doorspit dan kom je namen tegen die mooie uitslagen neerzetten. Op papier zijn het namen en achter deze naam schuilt een verhaal. Een duivenliefhebber of -liefhebbers met een sterk hok met duiven. Als verslaggever wordt ik nieuwsgierig naar het verhaal, het plan van deze liefhebbers en hoe de stappen die al gezet zijn tot stand zijn gekomen. De afgelopen jaren is Coen van Haarlem uit Terborg flink aan de weg aan het timmeren. Hij heeft zich toegelegd op de ZLU-vluchten en de successen die hij behaalt worden ieder jaar groter. In gesprekken met liefhebbers komt zo’n goed spelende speler weleens ter sprake. Ik hoorde van spartaanse methodes. Nu ben ik als verslaggever wel wat gewend en als je een paar keer bij Jelle Jellema bent geweest, dan kan het niet veel ‘spartaanser’. En wat is ‘spartaans’ als je je duiven goed voorbereid? De basis zal toch wel goede duiven zijn en welke duiven vormen de achtergrond? Genoeg redenen om eens de auto te pakken en richting de Achterhoek te rijden.

De liefhebber

In Terborg (boven Doetinchem) woont de 48-jarige duivenliefhebber Coen van Haarlem. Hij is werkzaam in de metaalindustrie. Zijn werkgever is één van de grootste metaalzagenproducenten in de wereld. Het begin van zijn duivensport werd bepaald door een Belgische opvanger. Hij maakt de liefde voor de duivensport in Coen wakker en zo werd de start gemaakt. De eerste duiven waren krijgertjes. De eerste successen echter waren met de duiven van wijlen Bertie Camphuis Eefde. Later kwamen de eerste marathonduiven van Herman Brinkman uit Tuk die nu nog steeds in de stamduiven voorkomen … De oude Brinkman lijnen van de eerste topjaren van Herman. Hoeveel ruimte hebben de duiven, Coen? De man uit Terborg: ‘De vliegduiven die bij mij thuis zitten hebben de beschikking over ongeveer 10 meter hok en de kweekduiven zitten bij mijn broer Mark. Daar hebben we ook kweekboxen en de beschikking over een 30 tal koppels voedsterkoppels om de vliegduiven niet teveel te belasten met het grootbrengen van jongen.’ Waar hebt u op gelet bij het bouwen van het hok? Verluchting, licht e.d. Coen: ‘Bij de bouw heb ik vooral gelet op de verluchting. In de ramen zit ook geen glas maar windbreekgaas en hebben de hele dag beschikking over 2 kleine rennetjes.’

Kampioenschappen

Eerdere successen die Coen behaalde in groot verband zijn:

1e kamp oa Internationaalfondspel(NU) in 2004

1e kamp totaal Internationaalfondspel (NU) totaal in 2006

5e Nationaal kampioen meerdaagse fond in 2006

Meerdere malen 3e in de VNCC

Dit was in de periode dat Coen middaglossing speelde … de laatste jaren is hij overgeschakeld op de ZLU-vluchten. Het grootste kampioenschap is:

1e keizerkampioen FIANTE (afd 8,9,10 en 11)  2015

Stamopbouw

Coen heeft zijn hele duivenstam opgebouwd rondom ‘De Superkweker’. Dit doe je als liefhebber niet geheel bewust, maar als uit zijn doffer generaties lang goede duiven komen, dan ontstaat zo’n stamvader en als je er zuinig mee omspringt dan heb je daar optimaal profijt van. Deze doffer doffer geeft van de eerste tot en met de vijfde generatie inmiddels goede tot zeer goede vliegduiven. Een topkweker … dat kun je gerust zeggen. Deze doffer komt rechtstreeks van Paul van den Boogaart uit Kamerik. De vader van deze topkweker komt weer uit zijn topduif de “Yes66 Teletekst”. De ‘Superkweker’ is vader , grootvader en overgrootvader van 1e NPO Brive, 2e Beste jaarling van Europa de 5e, 21e, 32e, 90e nationaal Orange, 5e NPO Cahors, 12e nationaal Narbonne, 7e Int. Narbonne (jr), Snelste jaarling Perpignan  (62e nationaal ZLU) 10e Snelste jaarling Perpignan, 19e nationaal Narbonne duivinnen, 52e nationaal Narbonne, Beste jaarling FIANTE 2015,79e nationaal Barcelona,79e nationaal St Vincent, 90e nationaal Bordeaux, 48e nationaal Brive,70e nationaal St Vincent, 118e nationaal Marseille, 105e nationaal Marseille,78e NPO Cahors, 123e nationaal Marseille, 221e nationaal Pau, 99e nationaal PAU enz.

Een andere stamduif is ‘de 027’, een oude stamduivin. Ze is zelf medewinnares Internationaal Fondspel  2006 met o.a. een 19e nationaal St Vincent. Dit is nog een duif uit de oude Brinkman duiven. De ‘Barcelonadoffer’, die de 33e nationaal Barcelona won, begint nu ook in de nakweek goede duiven te geven. Deze duif komt rechtstreeks  Heinz Elsweyer Duitsland . De inbreng (vanaf 2015) van de Moleveld duiven (lijn van de wereldberoemde ‘Brive’)  pakt ook zeer goed op mijn duiven. Verder heeft de man uit Terborg succes met duiven van Dirk van den Berg uit Tuk, Bas Jansen uit Zutphen en Combinatie Pieper uit Rheden.

De voorbereiding op het seizoen

Onze ZLU-topper begint het seizoen met zo’n 100 vliegduiven. Hier zitten de jaarlingen bij. Ze worden begin april gekoppeld en worden op het nest gespeeld… ook ingespeeld. De vliegduiven brengen geen jongen groot, daar heeft Coen naast zijn kweekduiven, voedsterkoppels voor. Deze duiven zitten zoals eerder gezegd bij zijn broer Mark. Bij inkorven van de echte wedvluchten is de stand niet zo belangrijk. Op elke stand worden duiven ingemand. In het voorseizoen worden de duiven twee tot drie keer per week gespeeld. Als laatste voorbereiding wordt er ingemand op Souppes in Hank. Verder wordt er veel zelf gereden ook tussen de vluchten door. In 2016 worden de duiven ondanks het koude voorjaar snel op de rit. De gezondheid was heel goed. Er worden zelden of nooit medicijnen gebruikt en een duif die zich niet staande kan houden, wordt van het hok verwijders. De duiven kwamen in 2016 steeds beter in vorm na de eerste vlucht vanuit Souppes (in Hank ingemand).

 

… wordt vervolgd …

Het bericht Coen van Haarlem, Terborg en zijn mooie ZLU-seizoen 2016 (deel 1) verscheen eerst op Marathonduivenjournaal.

Viewing all 2129 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>